Lidl Sverige

Destination Lidl är tillbaka!

Dela

Lidls succékampanj från sommaren 2020 är tillbaka med flertalet svenska nyheter och fler svenska leverantörer. Lidl Sverige vill underlätta för sina kunder att fortsätta njuta av gamla och nya svenska favoriter från hela landet.

Destination Lidl började med ett nödrop från flertalet svenska matproducenter i början av mars 2020. Covid-19 och konsekvenserna av pandemin hotade deras fortlevnad. Samma dag svarade Lidl och gav producenterna möjlighet att snabbt prövas som leverantörer. Responsen var enorm, hundratals företag svarade och efter Lidls urval har drygt 50 små och medelstora, svenska leverantörer fått möjlighet att sälja sina varor i Lidls samtliga butiker runt om i landet.

- Idag har Lidl fler svenska varor i butikerna än någonsin förr och sortimentet ökar. Det är ett sätt att stödja lokala matproducenter och att ge fler möjligheten att njuta av god mat. Vi agerade självklart direkt på förra årets nödrop och nu har vi sålt över 3,3 miljoner varor från dessa svenska matproducenter, säger Bella Goldman Varumärkes-, CSR- och Kommunikationsdirektör vid Lidl Sverige

Sommaren är den period då vi svenskar reser som mest, men även denna sommar präglas av den pandemi som förra våren var upphov till nödropet. Att låta Destination Lidl komma tillbaka var därmed en självklarhet. Våra möjligheter att resa och träffas öppnas så sakteliga upp men är ännu inte som innan pandemin startade. Lidl vill därför med Destination Lidl låta kunderna upptäcka nya delar av härliga Sverige och dess matkultur i sin lokala Lidl-butik.

- Vi vill erbjuda våra kunder en möjlighet att resa, men i våra butiker, hela vägen till nordligaste Norrland eller till sydligaste Skåne. Vi har utökat vårt sortiment med svenska leverantörer successivt under året och vill visa på vårt breda sortiment med varor av högsta kvalitet till bästa pris, fortsätter Bella Goldman.

Destination Lidl tar dig även i år på en rundresa i vårt avlånga land för att avnjuta bland annat räddad frukt i form av juice från Halmstad, surdegsbröd från Dalarna och chili från Skåne. Bland de nya leverantörerna återfinns bland annat Mjälloms Tunnbröd från Höga Kusten, Östgötasvamp från Vikingstad och Klings Glass från Mariestad.

Läs mer om Destination Lidl: Åk på smakresa denna hemester med Destination Lidl

Kontakter

Bilder

Om

Lidl Sveriges första butiker slog upp dörrarna i september 2003 och sen dess har vi utmanat marknaden. Idag har vi vuxit till en dagligvarukedja att räkna med, med 203 butiker i Sverige från Trelleborg i söder till Boden i norr. Sammanlagt arbetar drygt 5000 personer på Lidl Sverige. Vårt huvudkontor ligger i Barkarbystaden i Järfälla kommun och vi har tre centrallager belägna i Halmstad, Rosersberg och Örebro. Lidl har fyra fastighetskontor som är placerade i Stockholm, Göteborg, Örebro och Malmö.

Följ Lidl Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lidl Sverige

Från Axfood till Lidl: Caroline Kjerstadius är Lidl Sveriges nya hållbarhetschef15.11.2021 09:00:00 CET | Pressmeddelande

Hållbarhetsexperten Caroline Kjerstadius börjar som Lidl Sveriges hållbarhetschef vid årskiftet. Redan i dagarna smygstartar hon i sin nya roll som representant för Lidl Sverige vid Nordic Organic Food Fair där hon ska samtala om ekologiska varor med bland annat den danska ministern ansvarig för livsmedel och jordbruk, Rasmus Prehn. Caroline har en lång karriär på Axfood bakom sig.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum