Djurens Rätt

Djurens Rätts mässa Vegovision har premiär i Malmö

Dela

Vegovision är Djurens Rätts mässa för djurvänliga val som i år, för allra första gången, kommer till Malmö. Portarna till Slagthuset slår upp den 4 maj men på mässan står det bara veganskt på borden.

Premiär för den djurvänliga mässan Vegovision i Malmö
Premiär för den djurvänliga mässan Vegovision i Malmö

På Vegovision visar en rad utställare upp det senaste inom mat, mode och hälsa. Besökare kan provsmaka ett brett sortiment av nya vegoprodukter och ta del av förmånliga mässerbjudanden.

– ­Det var hög tid för oss att göra entré i Malmö som redan är en väldigt vegovänlig stad. På Vegovision kommer vi att inspirera till ännu fler djurvänliga val i vardagen och visa upp allt det senaste inom vego. Det blir givetvis en massa mat men också en hel del annat, säger Sakil Hossain, projektledare för Vegovision.

Den ideella organisationen Djurens Rätt har arrangerat mässan sedan 2008 då den startade i Umeå, sedan dess har mässat växt och expanderat till fler städer. I år anordnas Vegovision i Göteborg, Malmö och Stockholm.

En nyhet för årets mässa är att konceptet Öppet kök utvecklas i ett samarbete med Vegomagasinet. Chefredaktören och vegokändisen Mattias Kristiansson kommer bjuda in intressanta profiler som får laga mat och intervjuas i det veganska köket under dagen.

Förutom provsmakning och försäljning från mässans utställare så finns både café och restaurang på plats.

– Slagtshusets egen restaurang, under ledning av Nina Christensson, dukar upp med veganskt och håller öppet hela dagen. Ingen ska kunna gå härifrån hungrig, säger Sakil Hossain.

Vegovision Malmö


Tid
Lördag 4 maj kl. 10.00-18.00

Plats
Slagthuset
Jörgen Kocksgatan 7a
Malmö

Inträde
Köps på plats för 120 kr - barn upp till och med 13 år och pensionärer går in gratis. Medlemmar i Djurens Rätt går in gratis och du kan givetvis bli medlem på plats på mässan.


Vill du besöka mässan som journalist eller bloggare? Maila press@djurensratt.se


Vegovision arrangerades för första gången 2008 och har växt för varje år som gått. Under 2019 arrangeras mässan i Göteborg den 6 april i Eriksbergshallen, i Malmö den 4 maj på Slagthuset och i Stockholmden 2-3 november på Münchenbryggeriet.

Nyckelord

Kontakter

Sakil Hossain
Projektledare
08-555 914 20
sakil.hossain@djurensratt.se

Bilder

Premiär för den djurvänliga mässan Vegovision i Malmö
Premiär för den djurvänliga mässan Vegovision i Malmö
Ladda ned bild
Vegovision Göteborg 2018
Vegovision Göteborg 2018
Ladda ned bild
Vegovision Stockholm 2018
Vegovision Stockholm 2018
Ladda ned bild
Volontärer
Volontärer
Ladda ned bild
Öppet kök
Öppet kök
Ladda ned bild

Länkar

Om

Djurens Rätt
Djurens Rätt
Adress: Hornsgatan 123
117 28 Stockholm

08 - 555 914 00http://www.djurensratt.se

Djurens Rätt är Sveriges största djurrätts- och djurskyddsorganisation med fler än 45 000 medlemmar. Vi är partipolitiskt obundna och arbetar för en värld där djur respekteras som kännande individer med rätt till sina egna liv. Djurens Rätt är beroende av frivilligt stöd för att kunna hjälpa djuren. 

Följ Djurens Rätt

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Djurens Rätt

Framgång i djurskyddsarbetet för katter28.5.2020 09:09:01 CESTPressmeddelande

Jordbruksverket har beslutat om nya djurskyddsregler om hållning av hundar och katter. Den 15 juni börjar de nya reglerna att gälla. En viktig del av den nya föreskriften är att det blir tuffare krav på att djurhållare måste se till att katter inte förökar sig oplanerat. Katter som rör sig fritt utomhus bör vara kastrerade, steriliserade eller på annat sätt förhindrade från att kunna föröka sig okontrollerat. Organisationen Djurens Rätt, som länge arbetat med frågan gläds åt beslutet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum