Vänsterpartiet Malmö

Drygt 5000 firade 1 maj med Malmövänstern!

Dela

Under parollen Allas välfärd - upp till kamp för freden, klimatet och jämlikheten! tågade idag tusentals människor genom Malmö tillsammans med Vänsterpartiet. Ali Esbati (V) ekonomisk-politisk talesperson var Vänsterpartiets huvudtalare i Slottsparken.

Frontbanderollen. Fotograf: Amadeus Sépulveda
Frontbanderollen. Fotograf: Amadeus Sépulveda

- Vänsterpartiet säger nej till Nato och kräver en demokratisk folkomröstning i frågan. Staten  måste de kommande tio åren göra klimatinvesteringar för 700 miljarder istället för att lägga pengar på hög och Sveriges löntagare ska ha pensioner att se fram emot. Det svenska pensionssystemet är trasigt - vi måste laga det, sa Ali Esbati bland annat i sitt tal. 

Drygt 5000 personer tågade från Möllevångstorget och firade 1 maj tillsammans i Slottsparken för första gången på tre år efter pandemin. På Möllevångstorget talade bland annat kommunalrådet Emma-Lina Johansson, Malmövänsterns ordförande Maria Dexborg och Refugees Welcome Sveriges Patricia Olsson Escalante. i Slottsparken pågår fortfarande folkfesten med barnaktiviteter, mat, tal, poesi och musik av Julie Chikane. 

- I höst är det val i Sverige, Vänsterpartiet kommer aldrig att legitimera en högernationalistisk regering. Vi vill styra med en bred vänster men vi kommer aldrig att ge bort våra mandat. Vänsterpartiet är ingen dörrmatta. Vi vill att din röst ska spela roll, varje dag. Vi ska ta ett gemensamt ansvar för att ställa om samhället. Vi räknar med dig. Nu har vi både ett val och en hel värld att vinna, avslutade Ali Esbati. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Frontbanderollen. Fotograf: Amadeus Sépulveda
Frontbanderollen. Fotograf: Amadeus Sépulveda
Ladda ned bild

Om

Vänsterpartiet Malmö
Vänsterpartiet Malmö
Nobelvägen 51 B
214 33 Malmö

040-96 64 67http://www.vmalmo.se

Vänsterpartiet Malmö är Vänsterpartiets största partiförening. Vi kämpar för ett jämlikt Malmö i kommunfullmäktige men verkar också bland Malmös socialistiska, feministiska, antirasistiska och gröna rörelser. Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet.

Följ Vänsterpartiet Malmö

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Malmö

Vänsterpartiet kräver politisk viljeriktning i flyktingmottagandet4.5.2022 13:57:13 CEST | Pressmeddelande

Under dagens kommunstyrelsemöte avhandlades alltifrån försäljning av mark till förändring av MKBs ägardirektiv. Dessutom presenterades en utredning om övergripande mål och gemensamma strategier för mottagande av asylsökande och nyanlända, integration samt ändamålsenlig samverkan inom området. I utredningen framkom ett behov av ett tydliggörande av den politiska viljan inom området. Vi föreslog därför kommunstyrelsen en sådan, som tyvärr röstades ner av övriga partier.

Vänsterpartiet vill upphäva beslut om undantag i EBO-lagen3.5.2022 15:27:08 CEST | Pressmeddelande

De senaste månaderna har vi skakats av nyheterna om det för oss närbelägna anfallskriget i Ukraina. Rysslands folkrättsvidriga invasion av ett europeiskt land har tvingat många ukrainare på flykt. Samtidigt får många av de som flytt till Malmö inte dagsersättning för att de bor i "fel område". Vänsterpartiet lämnar därför idag in ett nämndsinitiativ till kommunstyrelsen om att upphäva beslutet om undantag för vissa av Malmös områden i EBO-lagen.

Äntligen 1 maj med Malmövänstern!28.4.2022 06:00:00 CEST | Pressmeddelande

På söndag den 1 maj bjuder Vänsterpartiet i Malmö in till demonstration och festligheter för att fira arbetarrörelsens högtidsdag. Vi samlas under parollen "Allas välfärd – upp till kamp för freden, klimatet och jämlikheten!". Huvudtalare i Slottsparken är Ali Esbati (V) riksdagsledamot och ekonomisk-politisk talesperson och konferencier är dramatikern, aktivisten och författaren America Vera Zavala. På Möllevångstorget talar bland annat Emma-Lina Johansson (V), kommunalråd och förstanamn på kommunfullmäktigelistan.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum