Svenska Triathlonförbundet

Dubbelsegrare på SM och NM i Triathlon

Dela
Tilda Månsson och Gabriel Sandör, helgens storvinnare i Triathlon med vinst både i Nordiskt och Svenskt Mästerskap som avgjordes idag i Linköping. Det blev även blå-gult överst på pallen i form av svensk seger i Stafett tävlingen.
Gabriel Sandör
Gabriel Sandör

Idag avgjordes Linköping Triathlon som har arrangerat Nordiskt och Svenskt Mästerskap i Triathlon. Tävlingen bjöd på allt man kan tänka sig och de två av förhandsfavoriterna för segern levde upp till alla förväntningar och bjöd på fantastiskt triathlontävling. 

Hemmasonen och den flerfaldiga svenska mästaren Gabriel Sandör hade loppet i kontroll under hela tävligen och kom i mål på sluttiden 00:53:18 följt av Emil Holm från Danmark som kom i mål cirka 10 sekunder senare på tiden 00:53:28. Tredjeplatsen blev det också blågult på i form av Andreas Carlsson på sluttiden 00:53:41. 

På damsidan Försvarade Tilda Månsson sitt SM guld och vann även sin allra första Nordiskt Mästerskaps tävling på sluttiden 00:59:25. Tilda är i superform med EM guld från förra veckan och hon levererar ett lopp i full kontroll och är överlägsen på löpningen som är hennes starkaste moment. På andraplatsen har vi danskt med Anne Holm på sluttiden 01:00:59 och tredjeplatsen gick till Finland och Julia Kekkonen med sluttiden 01:01:35. 

Tävlingen avslutades med Mixed Relay, Nordiskt Mästerskap i stafett där Sverige efter en rysar med punktering på sista cykelsträckan ändå lyckas hålla ihop ledningen och loppet och med publiken i ryggen blir det blå-gul seger i stafetten. Tätt inpå tar Danmark andraplatsen följt av Finland. 

Fakta om Triathlon:

Sprintdistans 750m simning, 20km cykling, 5km löpning. 
Stafettdistans: 265m simning, 6,5km cykling, 1,5km löpning. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Gabriel Sandör
Gabriel Sandör
Ladda ned bild
Tilda Månsson
Tilda Månsson
Ladda ned bild

Om

Svenska Triathlonförbundet
Svenska Triathlonförbundet
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

031-726 61 86https://www.svensktriathlon.org/

Svenska Triathlonförbundets uppdrag är att administrera, utveckla och marknadsföra idrotten triathlon i Sverige. Vi är en av de snabbast växande idrotterna i landet med verksamheter inom barn & ungdom, elit, para samt bredd och motion. 

 

Följ Svenska Triathlonförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Triathlonförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum