Spendrups Bryggeri AB

Ekologisk och efterlängtad – Melleruds Moderna Ale är här

Dela

Perfekt till intågandet av sommarens solsäkra dagar och långa ljusa nätter lanseras Melleruds Moderna Ale, ett efterlängtat tillskott till Melleruds Utmärkta Pilsner som snabbt blivit en favorit hos många. Melleruds Moderna Ale är humleblommig och balanserad med inslag av citrus, smaker som gifter sig fint med mat från det svenska köket. Under början av maj rullar den ekologiska brygden ut från bryggeriet och anländer på fat till en krog eller restaurang i dina hemtrakter.

Melleruds Moderna Ale på 5,2 procent är en ekologisk Pale Ale. Ölet är krispigt och har en balanserad beska med viss citrus och fruktighet. Maltmixen består av pilsner, karamell och münchenermalt, vilket ger utsökt fyllighet och kropp. Sammantaget ger detta en smakrik, välbalanserad och fräsch öl som passar extra bra till vällagad svensk mat eller som sällskapsdryck.

I början på maj lanseras Melleruds Moderna Ale på kran på restaurang, och den 1 september kommer den till Systembolagets beställningssortiment på 33 cl-flaska.

Melleruds Moderna Ale är en produkt jag filat på under en längre tid med viljan och ambitionen att göra en riktigt smakrik och balanserad Pale Ale. Jag är mycket nöjd med resultatet, säger Richard Bengtsson, chefsbryggmästare på Spendrups.

Melleruds samtliga brygder är 100 procent ekologiska, något som är relativt ovanligt då en öl får klassas som ekologisk även om inte alla ingredienser är ekologiska. Just humle är en sådan råvara som är svår att få tag på och ofta ersätts av icke ekologisk humle. Spendrups som äger och distribuerar Melleruds är Sveriges största importör av ekologisk humle och är världens största producent av ekologisk öl.

Att som bonde våga satsa på att odla ekologisk humle kan vara en ekonomisk risk. För att hjälpa bönderna och för att försäkra dem om långsiktiga och hållbara samarbeten så gör Melleruds långa överenskommelser som säkrar köp av hela skördar i upp till tio år. Det möjliggör en satsning som gynnar bonden, oss och våra konsumenter i längden, säger Richard Bengtsson, chefsbryggmästare på Spendrups.

Ekologisk Perle används som bittergiva i koket. Palisade och Jaryllo tillsätts i whirlpool och bidrar med aromer som ger en citrusprofil med bland annat grape. Melleruds Moderna Ale torrhumlas med en blandning av Jaryllo, Citra och Cascade som tillsammans ger en fin aromprofil med noter av tropiska frukter, citrus och lite blommighet.

Bryggtekniken bakom Melleruds Moderna Ale är en komplex process som resulterar i en ale med välbalanserade smaker som inte upplevs särskilt ”komplicerade”. Vägen till en harmonisk ale är alltså mer avancerad än man kan tro, säger Richard Bengtsson, chefsbryggmästare på Spendrups.


Utseende:
                 Gyllengul, halmgul
Doft:                          Maltigt med inslag av humlearomatisk fruktighet och citrus
Smak:                        En fyllighet som markeras väl av en mycket utsökt beska
Ekologisk malt:        Pilsner-, karamell- och münchenermalt
Ekologisk Humle:     Perle, Palisade, Jaryllo, Citra, Cascade

Bryggning: 
Mäskning sker under 70 minuter med infusionsförfarande. Sammanlagt ges humlen i tre olika givor till brygden. Melleruds Moderna Ale är ett överjäst filtrerat öl.

Nyckelord

Kontakter

Alexandra Sjöholm
PR-konsult Food & Friends

070 525 66 00
alexandra.sjoholm@foodfriends.se

Bilder

Länkar

Om

Spendrups Bryggeri AB
Box 3006/ Vårby allé 39
143 03 Vårby

08-672 77 00http://www.spendrups.se/

Spendrups är ett svenskt familjebryggeri som förenar starka traditioner med nytänkande. Bryggeriet grundades 1897 i Grängesberg och drivs av familjen Spendrup i fjärde generationen. Vi finns på ett antal orter i Sverige med huvudkontor i Vårby utanför Stockholm och produktion i Grängesberg, Hällefors och Visby. För oss står alltid hantverket och dryckesupplevelsen i fokus. I vårt breda sortiment finns varumärken som Mariestads, Norrlands Guld, Heineken, Loka, Schweppes, Briska och vinproducenter som Cono Sur, Gallo och Boschendal. Spendrups har 950 medarbetare och omsätter cirka 3,3 MDKR årligen. I Spendrupskoncernen ingår dotterbolagen Spring Wine & Spirits, Gotlands Bryggeri, Hellefors Bryggeri och BIBAB. www.spendrups.se

 

 

Följ Spendrups Bryggeri AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Spendrups Bryggeri AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum