Svenska Judoförbundet

En medaljmatch och jakten på OS-biljetter fortsätter

Dela

När Grand Slam i Tel Aviv summeras kan vi räkna in en bronsmedaljmatch för världstian och redan OS-klara Tommy Macias som bästa resultat. För övriga fortsätter den stenhårda kampen om OS-biljetten.

Sedan den internationella touren drog igång igen i oktober har Tommy Macias, -73 kg, nått medaljmatch i tre av fyra turneringar, där EM-bronset i november glänser mest.

Marcus Nyman i -90 kg lyckades i helgen inte nå lika långt som förra året i Tel Aviv då han nådde en medaljmatch. Idag fick han det inte att stämma och det blev en tidig förlust. Medaljmatchen i Ungern i oktober är hans toppresultat sedan omstarten. Dubble olympiern Nyman, som nådde medaljmatch i OS i Rio de Janeiro, är 18:e man på världsrankningen och har en OS-plats i det mycket jämna kvalet.

Joakim Dvärby i -100 kg förlorade mycket snöpligt sin första match idag. Dvärby har inte fått till det sedan omstarten, men har idag den allra sista platsen in i OS i kvalet.     

Av de som inte var med i helgen är rehabiliterande Anna Bernholm OS-klar i -70 kg, medan Robin Pacek, -81 kg, har en av de sista OS-platserna.

Med sex turneringar kvar av OS-kvalet som avslutas med VM i juni, blir det en intensiv kamp om OS-biljetterna för Nyman, Dvärby och Pacek under våren.   

Nyckelord

Kontakter

Bilder

OS-jagande Joakim Dvärby, foto Alf Tornberg
OS-jagande Joakim Dvärby, foto Alf Tornberg
Ladda ned bild
OS-jagande Robin Pacek, foto Alf Tornberg
OS-jagande Robin Pacek, foto Alf Tornberg
Ladda ned bild
OS-jagande Marcus Nyman, foto Alf Tornberg
OS-jagande Marcus Nyman, foto Alf Tornberg
Ladda ned bild

Om

Svenska Judoförbundet
Svenska Judoförbundet
Edith Södergrans gata 7
754 60 Uppsala

+46 (0)18-430 05 10http://www.judo.se

Svenska Judoförbundet (SJF) är en medlemsstyrd organisation som består av ca 20 000 medlemmar organiserade i omkring 160 klubbar. Svenska Judoförbundet verkar för att utvecklingen inom judo i Sverige ska gå framåt och har som syfte att främja medlemsklubbarnas verksamhet såväl som den nationella och internationella verksamheten. SJF arbetar för en jämställd judomiljö där alla som vill ska kunna delta. SJF bedriver verksamhet från barn till veteran där majoriteten av medlemmarna är mellan 7 och 12 år. Både det svenska landslaget och paralandslaget i judo är framgångsrika internationellt och har tagit flera medaljer vid internationella mästerskap och på världstouren. www.judo.se

Följ Svenska Judoförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Judoförbundet

Nytt grepp mot fallolyckor – coronaanpassad fallträning online och utomhus19.2.2021 07:50:00 CETPressmeddelande

Fallolyckor är den vanligaste arbetsolyckan i Sverige. Antalet arbetsolycksfall utomhus ökar dessutom varje år när halkan slår till, men med hjälp av judoinspirerad fallträning kan fallolyckor förebyggas och risken för skador minskas. Nu utvecklar Svenska Judoförbundet och Afa Försäkring sitt samarbete och erbjuder från 1 mars coronaanpassad fallträning för företag – online och utomhus – för att möta upp behovet av fallträning under pågående pandemi.

Många OS-kvalpoäng på spel under årets första världstourtävling i judo11.1.2021 14:26:11 CETPressmeddelande

Det blir direkt in i hetluften för svenskarna när årets första världstourtävling i judo, Doha Masters, genomförs 11-13 januari. Masters är en av de tuffaste tävlingarna på touren då endast de topprankade i världen får delta i tävlingen. Det är också den tävling, utöver VM, som ger flest OS-kvalpoäng vilket gör den till en av de viktigaste tävlingarna under året. Svenskarna tävlar tisdag och onsdag.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum