Enköpings kommun

Enköpings företag tredje bästa tillväxten i länet

Dela

Av våra åtta kommuner i länet kom Enköpings företag på en tredjeplats i 2021 års tillväxtindex för Uppsala län. Det har kreditupplysningsföretaget Syna tillkännagett idag.

Priset delas ut årligen av Syna, som granskar bokslut från alla svenska aktiebolag för att utse vinnarna. Utmärkelsen går till den kommun som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst.

Näringslivsavdelningen arbetar hela tiden med att förbättra sin service för att skapa de bästa möjliga förutsättningarna för företag att starta, driva, växa och etablera sig. Under pandemin har många haft det extra tufft och Anna Holmström, näringslivschef i Enköpings kommun, tycker att det är imponerande hur många företag i Enköping som trots det haft så bra tillväxt under året.

– Det är fantastiskt glädjande att det går så bra för näringslivet i Enköping. Priset i sig är en bekräftelse till alla företag som sliter hårt och skapar fina resultat i sina verksamheter. Ett stort grattis till er alla, säger Anna Holmström.

Även kommunstyrelsens ordförande är imponerad över företagens driv.

– Det är otroligt roligt att vi har företag i Enköping som under pandemin har utvecklat tillväxt, stärkt ekonomin och nyrekryterar personal. Det visar på ett driv som finns hos våra företag och mindre entreprenörer i Enköping, säger Peter Book.

Om utmärkelsen Bästa Tillväxt 2021

Den bästa tillväxten finns där de flesta växer

Bred tillväxt skapar stabila regioner. Därför är Bästa Tillväxt en viktig värdemätare. Synas tillväxtindex premierar en stabil utveckling i näringslivet och lyfter fram kommuner där många företag växer.

Ingen attitydundersökning

Bästa Tillväxt bygger på fakta. Syna granskar siffror från företagens bokslut, vilket ger information om hur det faktiskt har gått för näringslivet i Sveriges kommuner.

Tre värden mäts

  • Andelen företag som har en omsättningsökning över fem procent mellan de två senaste årsredovisningarna.
  • Andelen företag som ökat antalet anställda mellan de två senaste årsredovisningarna.
  • Andelen företag som går med vinst enligt senaste årsredovisningen.

Av dessa tal skapas ett tillväxtindex som används för att jämföra kommunerna.

Lista på de företag i Enköping som utmärker sig

Lista på företagen i Enköping som uppfyller samtliga tre kriterier hittas under Dokument

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Torggatan 21
749 35 Enköping

0171- 62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum