Enköpings kommun

Enköpings kommun är tredje bästa cykelkommunen bland mindre kommuner.

Dela

Enligt Cykelfrämjandets oberoende undersökning Kommunvelometern så är Enköping den tredje bästa cykelkommunen bland kommuner under 50 000 invånare.

Det här är högsta placeringen Enköpings kommun har fått men vi nöjer oss inte där. Under 2021 fortsätter vi satsa på cykeln genom att ta fram en ny cykelled mellan Enköping och Håbo. Vi håller också på att skapa två nya mountainbike-leder i Fagerskogen och vid Motorgården/vattentornet.

Givetvis fortsätter vi även bygga ut gatumiljön. En hel del arbeten är planerade för 2021. Exempelvis knyter vi ihop cykelvägen som leder till golfbanan i Enköping.

Du hittar Cykelfrämjandets rapport här:

https://cykelframjandet.se/wp-content/uploads/2021/05/enkopings-kommun.pdf

Nyckelord

Kontakter

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Torggatan 21
749 35 Enköping

0171- 62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum