Bingolotto

Erika Jonsson i BingoLotto

Dela

Hon är countrydrottningen som har satt Värmland på kartan i den svenska country-sfären. Med spelningar i Nashville, genrens mecka, är hon dessutom på god väg att göra landet Sverige samma tjänst, i ett internationellt sammanhang. Söndagen den 27/10, kl. 18 i TV4, gästar Erika Jonsson BingoLotto. Countryguld skall silas. Westernkläder och cowgirlhatten skall missioneras. Missa inte detta!

ERICA JONSSON

Erikas stora musikintresse kom till liv redan vid 12 års ålder då hon ofta tog följe på sin mamma och besökte den lokala puben hemma i Kil. Pubens värdinna hade ett band, som flitigt framförde musik av country-stuk för dess gäster. Så småningom fick gitarren följa med likaså, och Erika antog allt oftare rollen som ackompanjatör. Country-själen slog rot och i samma veva gick det, i egen utsago, upp för Erica att det var detta som hon var menad för. Musik. Tillträde till den lokala puben, som blotta 12 åring, var hon alldeles säkert ensam om, men det stora och alltjämt växande intresset för musiken gjorde det omöjligt att sätta stopp för henne. 

Som 13-åring tog Erika pennan i hand och började skriva eget. Idag har hennes musik tagit henne till platser som hon då knappast kunde ana.

Sommaren 2014 gjorde Erika sig ett namn på sociala medier, då hon med den egenkomponerade låten "Sången om Värmland" tog Sverige med storm. Videon har visats över en miljon gånger på Facebook, och sedan den producerade versionen släpptes på Spotify så har den streamats fler än 6 miljoner gånger. Totalt har hennes låtar streamats över 12 miljoner gånger, och samtidigt håller hon den annars utdöende CD-branschen vid liv. 

SUCCÉÅRET 2019

Året 2019 har inneburit stora framgångar för Erika. Hon har äntrat otaliga scener, såväl nationellt som internationellt. Under våren och sommaren blev det drygt 40 spelningar i Sverige och Norge. 2019 var även året då hennes musik tog henne över atlanten, till countrymusikens hemstad – Nashville! Totalt blev det fyra spelningar, och som kronan på verket fick hon möjlighet att få agera förband till countrylegendaren Emmylou Harris.

Erika är dessutom, i skrivande stund, aktuell sitt nya egenproducerade album ”I don't give a damn!”. Albumet släpptes i början oktober och har redan blivit vida rosat. 

Söndagen den 20 oktober 2019, kl. 18.00, får vi möjlighet att uppleva Erikas ljuva countrystämma i BingoLotto!

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Bingolotto
BingolottoOm Folkspel

Folkspel är föreningslivets eget spelbolag med ett enda syfte; att generera pengar till Sveriges föreningsliv. Med produkterna BingoLotto, Sverigelotten och BingoLottos Julkalender har Folkspel sedan starten 1991 genererat 16 miljarder kronor till föreningarna inom de 70 riksorganisationer som är medlemmar.

Följ Bingolotto

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bingolotto

Maria Lundqvist och Kristoffer Hellström i BingoLotto28.1.2020 08:00:00 CETPressmeddelande

I lite drygt 30 år har den omåttligt begåvade och mångfacetterade Maria Lundqvist berört, framkallat skratt och gråt och inte minst förärat oss med sin oerhörda värme – i fler sammanhang än man kan tänka sig! I skrivande stund är hon, tillsammans med sambon, sångaren och musikalartisten Kristoffer Hellström, aktuell med den tokhyllande showen ”Om att våga flyga”. Den 2 februari, kl. 18.00 i TV4, gästar de BingoLotto!

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum