Enköpings kommun

Ett nytt fall av corona inom vård och omsorg – mindre allvarligt läge

Dela

Under veckan har ett nytt konstaterat fall av corona rapporterats till vård- och omsorgsförvaltningens stab. Kunden vårdas på sjukhus. Läget inom den kommunala hemtjänsten är mindre allvarligt.

– Rapporterna visar att den minskade smittspridningen håller i sig. Det känns tryggt att den också visar att läget inom den kommunala hemtjänsten är mindre allvarligt jämfört med förra veckan, säger Lotta Tronêt, förvaltningschef vård- och omsorgsförvaltningen.

– Smittspårningen visar att smittan inte har spridits vidare, trots att ett 50-tal kunder vårdades för misstänkt smitta. Det är ett fint kvitto till personalen att de har jobbat effektivt enligt gällande rutiner, trots att sjukfrånvaron bland personalen varit högre än normalt, säger AnnaKarin Bye, medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS).

Vaccinationerna rullar på enligt plan

Vaccinationsplanen i Enköpings kommun påverkas i nuläget inte av att vaccinationerna med Astra Zenecas vaccin har pausats.

– Hos oss på Enköpings kommun flyter allt fortfarande på enligt plan i dagsläget då de äldre vaccineras med Pfizers och Modernas vaccin, säger Ann Bonny, vaccinationssamordnare på Enköpings kommun.

– Som vi nämnt tidigare står kunderna som har insats enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) och socialtjänstlagen (SoL) på tur i vaccinationsplanen. Erbjudande om vaccination har skickats ut och nu planerar vår personal för transporterna till och från vaccinationslokalen för dem som tacka ja.

Fast tid för telefonintervju

Vår förvaltningschef och medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS) finns tillgängliga för intervju på telefon varje onsdag klockan 16–16.20.

Nyckelord

Kontakter

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Torggatan 21
749 35 Enköping

0171- 62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum