Moderaterna i EuropaparlamentetModeraterna i Europaparlamentet

EU-parlamentariker Jörgen Warborn kommenterar frihandelsavtalet med Vietnam

Dela

Tisdagen den 21 januari fattar Europaparlamentets utskott för internationell handel beslut om frihandels- och investeringsavtalen med Vietnam. Jörgen Warborn är ledamot i utskottet samt vice gruppledare för parlamentets största partigrupp, EPP, och finns tillgänglig för kommentarer.

Avtalet med Vietnam innebär nya möjligheter för svenska företag att konkurrera på den vietnamesiska marknaden med både varor och tjänster.

- Frihandel blir allt viktigare när den globala tillväxten avtar och handelskrigen avlöser varandra, säger Jörgen Warborn.

Men omröstningen kan bli tight, tror Warborn, eftersom inte alla grupper i Europaparlamentet har uttryckt sitt stöd.

- Det är en principiell fråga: vill vi använda frihandel för ökat utbyte med andra länder och ge dem anledningar till positiv utveckling, eller ska vi isolera dem? Genom ett ambitiöst frihandelsavtal mellan EU och Vietnam kan EU:s och Sveriges ekonomi stärkas och en positiv utveckling i Vietnam främjas, vad gäller exempelvis skydd för arbetstagare och insatser för klimatet, säger Jörgen Warborn.

Utskottet för internationell handel beslutar om frihandelsavtalet tisdagen den 21 januari.

Jörgen Warborn finns tillgänglig för kommentarer.

Kontakter

Lina Stenlund, presskontakt, lina.stenlund@ep.europa.eu, +32 485 911 164

Elin Hansson, kommunikationsansvarig, elin.hansson@ep.europa.eu, +46 70 559 64 24

Om

Moderaterna i Europaparlamentet
Rue Wiertz 60
1047 Bryssel

https://moderaterna.se/europaparlamentariker

Under mandatperioden 2019-2024 har Moderaterna fyra mandat i Europaparlamentet. Tomas Tobé, Jessica Polfjärd, Jörgen Warborn och Arba Kokalari är Moderaternas Europaparlamentariker. I parlamentet tillhör Moderaterna den största partigruppen, EPP.  

Följ Moderaterna i Europaparlamentet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Moderaterna i Europaparlamentet

Arba Kokalari utses till förhandlare för EU:s nya lag för digitala plattformar25.1.2021 08:20:26 CET | Pressmeddelande

EU ska anta en helt ny lagstiftning för hur innehåll på internetplattformar ska hanteras – Digital Services Act. Lagen kommer att avgöra hur såväl sociala medier som e-handlare kan agera i EU. Arba Kokalari (M) har utsetts till den största partigruppen, EPP:s, ansvariga förhandlare för lagstiftningen. Hon blir den enda svenska Europaparlamentarikern vid förhandlingsbordet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum