Enköpings kommun

Få nya utbrott av covid-19 inom vård och omsorg

Dela

Under veckan har tre nya konstaterade fall av corona rapporterats till vård- och omsorgsförvaltningens stab. Anhöriga är informerade.

– Det känns tryggt att se att vi har få nya utbrott av smitta hos våra kunder. Mönstret ser ut att följa det förbättrade smittläget i samhället, säger Lotta Tronêt, förvaltningschef vård- och omsorgsförvaltningen.

  • På omvårdnadsboendet Stadsgården har en kund konstaterats smittad.
  • Inom den kommunala hemtjänsten har två kunder konstaterats smittade, varav en vårdas på sjukhus.

– Vårt arbete att ge den andra vaccinationsdosen till våra kunder på omvårdnadsboendena fortsätter. Inom hemtjänsten och hemsjukvården väntar vi på vidare instruktioner från Region Uppsala att få gå ut med vaccinationserbjudande till fler kunder, säger AnnaKarin Bye, medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS).

– Arbetsbördan i våra verksamheter har ökat med anledning av vaccinationerna och flera smittspårningar som pågår. Att bära både visir och munskydd under hela arbetspasset tar också på krafterna. Men våra medarbetare fortsätter att ge god vård och omsorg till våra kunder samtidigt som de kämpar mot smittspridningen. Det är en beundransvärd kämpaglöd vi ser där ute.

Rättelse av felaktig pressinformation den 3 februari 2021

Vi har upptäckt ett fel i vår pressinformation den 3 februari, som beror på den mänskliga faktorn. Då skrev vi att inga nya konstaterade fall hade rapporterats till vård- och omsorgsförvaltningens stab. I efterhand har det visat sig att vi hade två nya konstaterade fall: en kund på omvårdnadsboendet Kungsgården och en kund på omvårdnadsboendet Stadsgården.

Vi ber om ursäkt för den felaktiga informationen.

Fast tid för telefonintervju

Vår förvaltningschef och medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS) finns tillgängliga för intervju på telefon varje onsdag klockan 16–16.20.

Nyckelord

Kontakter

Lotta TronêtFörvaltningschef vård- och omsorgsförvaltningenEnköpings kommun

Förvaltningschef för Vård- och omsorgsförvaltningen i Enköpings kommun.

Tel:0171-62 62 40lotta.tronet@enkoping.se

AnnaKarin ByeMedicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS)Enköpings kommun

Medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS) på Vård- och omsorgsförvaltningen i Enköpings kommun.

Tel:0171-62 51 33annakarin.bye@enkoping.se

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Torggatan 21
749 35 Enköping

0171- 62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum