Svenska kyrkan Norrköping

Förändrade riktlinjer i verksamheten för Svenska kyrkan i Norrköping

Dela

Till hösten förändrar Svenska kyrkan i Norrköping sina restriktioner gällande Coronapandemin. Konkret betyder förändringarna att det åter blir gudstjänster på söndagarna, men med ett begränsat antal deltagare utifrån kyrkorummets storlek och med restriktioner. Samma sak gäller för dop, vigslar och begravningar.

Övriga verksamheter får bedömas från fall till fall och enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Körverksamheten kommer att utformas enligt Folkhälsomyndighetens uttryckliga rekommendationer som specifikt togs fram för just körverksamhet den 13 augusti 2020. 

-          Vi bedömer att smittläget är annorlunda i samhället i nuläget och att vi har anledning att se över våra beslutade restriktioner, säger kyrkoherde Thomas Wärfman. Givetvis behöver vi fortsätta att ta ansvar för och forma våra beslut utifrån att läget fortfarande är allvarligt och att det snabbt kan försämras. Vi har en hög beredskap att ompröva alla beslut med kort varsel.

Under våren och sommaren tog Svenska kyrkan i Norrköping ett stort ansvar för att medverka till att Coronasmittan inte sprids i samhället och införde långtgående restriktioner i gudstjänstliv och övrig verksamhet. Norrköpings pastorat är övertygade om att detta har haft betydelse för att begränsa smittspridningen.

-          Vi kommer fortsätta att ta ett stort ansvar när det gäller att minska smittspridningen av covid-19, avslutar Thomas Wärfman.

Läs mer på Svenska kyrkans webb
https://www.svenskakyrkan.se/norrkoping

Kontakt:
Thomas Wärfman, kyrkoherde
011-241027
thomas.warfman@svenskakyrkan.se

Bilder

Om

Svenska kyrkan Norrköping
Svenska kyrkan Norrköping
Nya Rådstugugatan 7
601 04 Norrköping

+46(11)241000https://www.svenskakyrkan.se/norrkoping

Kyrkan finns till för dig.

Svenska kyrkan Norrköping vill vara en närvarande och öppen kyrka som ger möjlighet till eftertanke, tro och engagemang. Vi är en gemenskap och ett stöd i glädje och sorg. Vi finns med i vardagen liksom vid livets stora skiften, både hemma och långt bort. 

Svenska kyrkan i Norrköping har fyra församlingar, Borgs församling, Kolmårdens församling, S:t Johannes församling och S:t Olofs församling. Här finns också Diakonicentrum - DC som är en mötesplats och samtalsmottagning för ungdomar och unga vuxna. I Norrköpings pastorat finns även en kyrkogårdsförvaltningen, ett kansli och en utvecklingsenhet.

Tillsammans består Svenska kyrkan i Norrköping av ca 80 000 medlemmar, 25 kyrkor, 23 kyrkogårdar, 7 kapell och flertalet församlingshem och andra verksamhetslokaler.

Vi vill medverka till att Norrköping blir en bra plats att leva på för alla, vi vill vara där människor är. Kyrkan finns till för dig.

Följ Svenska kyrkan Norrköping

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan Norrköping

Nattvandring under studentveckan19.5.2022 08:05:00 CEST | Pressmeddelande

För femte året i rad kvälls- och nattvandrar Elevhälsan och Svenska kyrkan i Norrköping under studentveckan. Under sex kvällar och nätter finns vi som vuxenstöd och har med oss vatten och plåster. Nattvandringen är ett samarbete där vi hjälps åt tillsammans med andra aktörer som utbildningskontoret, friskolorna, socialtjänsten, polisen och räddningstjänsten. Diakon Maria Bard från Svenska kyrkan samordnar insatsen.

Nya värden till kulturarvet2.2.2022 12:40:05 CET | Pressmeddelande

Utmed Finspångsvägen återfinns en av Norrköpings äldsta kyrkor, Östra Eneby kyrka. Med anor från 1100-talet har kyrkan länge varit en plats där människor från bygden samlats i glädje och sorg. Till dess stora kulturarv kan räknas, förutom själva kyrkobyggnaden, bland annat en runsten, som tros ha varit ett tidigt altare, och de brudkronor som lånats ut till kvinnor som stått brud genom århundraden. Men nu läggs ett nytt föremål till framtida kulturarv. Ett dopträd i smide.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum