Svenska kyrkan Norrköping

Förändrade riktlinjer i verksamheten för Svenska kyrkan i Norrköping

Dela

Till hösten förändrar Svenska kyrkan i Norrköping sina restriktioner gällande Coronapandemin. Konkret betyder förändringarna att det åter blir gudstjänster på söndagarna, men med ett begränsat antal deltagare utifrån kyrkorummets storlek och med restriktioner. Samma sak gäller för dop, vigslar och begravningar.

Övriga verksamheter får bedömas från fall till fall och enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Körverksamheten kommer att utformas enligt Folkhälsomyndighetens uttryckliga rekommendationer som specifikt togs fram för just körverksamhet den 13 augusti 2020. 

-          Vi bedömer att smittläget är annorlunda i samhället i nuläget och att vi har anledning att se över våra beslutade restriktioner, säger kyrkoherde Thomas Wärfman. Givetvis behöver vi fortsätta att ta ansvar för och forma våra beslut utifrån att läget fortfarande är allvarligt och att det snabbt kan försämras. Vi har en hög beredskap att ompröva alla beslut med kort varsel.

Under våren och sommaren tog Svenska kyrkan i Norrköping ett stort ansvar för att medverka till att Coronasmittan inte sprids i samhället och införde långtgående restriktioner i gudstjänstliv och övrig verksamhet. Norrköpings pastorat är övertygade om att detta har haft betydelse för att begränsa smittspridningen.

-          Vi kommer fortsätta att ta ett stort ansvar när det gäller att minska smittspridningen av covid-19, avslutar Thomas Wärfman.

Läs mer på Svenska kyrkans webb
https://www.svenskakyrkan.se/norrkoping

Kontakt:
Thomas Wärfman, kyrkoherde
011-241027
thomas.warfman@svenskakyrkan.se

Bilder

Om

Svenska kyrkan Norrköping
Svenska kyrkan Norrköping
Nya Rådstugugatan 7
601 04 Norrköping

+46(11)241000https://www.svenskakyrkan.se/norrkoping

Vår kyrka finns till för dig.

Svenska kyrkan vill vara en närvarande och öppen kyrka som ger möjlighet till eftertanke, tro och engagemang. Vi är en gemenskap och ett stöd i glädje och sorg, i vardagen liksom vid livets stora skiften, både hemma och långt bort. Vår kyrka finns till för dig.

Svenska kyrkan i Norrköping, eller Norrköpings pastorat, som är det juridiska namnet, består av fyra församlingar, en kyrkogårdsförvaltning, kansli och en utvecklingsenhet.

Följ Svenska kyrkan Norrköping

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan Norrköping

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum