Enköpings kommun

Första spadtaget för ny omklädningsrumsbyggnad på Korsängsfältet

Dela

Onsdag 5 oktober klockan 16.30 tas första spadtaget för den nya omklädningsrumsbyggnaden på Korsängsfältet.

– Det har länge varit efterlängtat med omklädningsrum på Korsängsfältet så jag är mycket glad att vi nu kommer igång med projektet. Byggnaden kommer att ge goda förutsättningar för föreningslivet att bedriva verksamhet på kommunens största idrottsområde, säger Kristina Eriksson (KD), ordförande i Upplevelsenämnden.

Utöver 6 omklädningsrum kommer byggnaden innehålla samlingsrum, kiosk, förråd och tvättmöjligheter.

Omklädningsrumsbyggnaden på Korsängsfältet byggs enligt miljöbyggnad Silver. Då krävs mer av byggnaden än att bara följa lagkrav. Dels säkerställs en god inomhusmiljö dels att byggnaden är bra ur miljösynpunkt. I övrigt är byggnaden yteffektiv och den värms upp med fjärrvärme.

– Detta är första steget till den upprustning som inte minst rugbyn i Enköping så länge har behövt. Nästa steg är läktare och speakertorn som kommunfullmäktige nyss beslutade om, då är Enköping snart bättre rustat för större evenemang på Korsängen, säger Tomas Rådkvist, (MP) ordförande i Tekniska nämnden.

Program

Media hälsas välkommen till första spadtaget för ny omklädningsrumsbyggnad på Korsängsfältet

Datum och tid: Onsdag 5 oktober klockan 16.30

Plats: Konstgräset vid Korsängsfältet

Medverkande: Kristina Eriksson (KD), ordförande i Upplevelsenämnden, Tomas Rådkvist (MP), ordförande i Tekniska nämnden samt representanter för upplevelseförvaltningen, samhällsbyggnadsförvaltningen och föreningslivet.

Kontakter

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Kungsgatan 39
745 36 Enköping

0171–62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum