Plikt- och prövningsverket

Fullspäckad utställningshelg för Plikt- och prövningsverket

Dela

Under helgen som kommer finns goda möjligheter att träffa Plikt- och prövningsverket samt få svar på frågor om mönstring, grundutbildning med värnplikt samt hur man gör en ansökan till polisutbildningen. Vi kommer att vara på plats både under Försvarsmaktens flygdag i Uppsala samt marindagarna i Göteborg.

Plikt- och prövningsverket har ett särskilt uppdrag att informera den som är totalförsvarspliktig om vad lagen om totalförsvarsplikt innebär samt vilka skyldigheter och rättigheter man har enligt lagen. Ett av sätten vi gör det på är genom att delta på olika mässor för att träffa ungdomar och intresserad allmänhet.

På plats kommer vi att ha både sjuksköterskor, psykologer och inskrivningshandläggare för att på bästa sätt kunna svara på alla de frågor som man kan tänkas ha inför sin mönstring eller prövning.

Marindagarna i Göteborg

Tid: Lördag 27 augusti och söndag 28 augusti klockan 10-16

Plats: Gustav Adolfs torg, Göteborg.

Försvarsmaktens flygdag i Uppsala

Tid: Lördag 27 augusti klockan 08-18.30

Plats: Upplands flygflottilj, F 16. Uppsala garnison.

För program se www.forsvarsmakten.se

Kontakter

Om

Plikt- och prövningsverket
Plikt- och prövningsverket
Box 31
651 02 Karlstad

0771-24 40 30https://www.pliktverket.se/

Totalförsvarets plikt- och prövningsverk, Plikt- och prövningsverket, är en expertmyndighet som lyder under Försvarsdepartementet. Myndigheten bidrar till Sveriges inre och yttre säkerhet genom verksamhet och uppdrag inom bemanningsstöd och personalförsörjning.

Plikt- och prövningsverket bemannar Försvarsmaktens krigsorganisation. En del i det arbetet handlar om att informera, kalla, mönstra och skriva in till grundutbildning med värnplikt. Tillsammans med Försvarsmakten bemannar Plikt- och prövningsverket också krigsorganisationen med värnpliktig och anställd personal.

Plikt- och prövningsverkets uppgift är att på uppdrag av myndigheter, kommuner och regioner registerhålla deras krigsplacerade personal. Detta stöd till bemanningsansvariga är centralt för att Sverige som helhet ska ha ett fungerande totalförsvar.

Andra viktiga uppdrag är ansvar för hela antagningsprocessen till polisutbildningen för Polismyndigheten, liksom prövningen till Officersprogrammet för Försvarshögskolan. Åt andra myndigheter genomförs undersökningar, bedömningar och urval för yrken och utbildningar med krav på särskild lämplighet.

Christina Malm är generaldirektör och myndighetens närmare 300 anställda finns på fyra orter: i Karlstad där myndigheten har sitt huvudkontor och vid prövningskontoren i Malmö, Stockholm och Göteborg.

 

 

Följ Plikt- och prövningsverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Plikt- och prövningsverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum