Uppsala kommun

Gemensam satsning mot Uppsala kulturhuvudstad 2029

Dela
Sedan kommunstyrelsen i januari 2021 beslutade att Uppsala ska ansöka om att bli kulturhuvudstad pågår ett fokuserat och brett arbete med att mejsla ut hur kulturen kan spela en större roll i stadsutvecklingen. Därför intensifieras nu samarbetet mellan Uppsala kommun och Uppsala universitet för att ta fram en ansökan till att bli europeiskt kulturhuvudstad 2029.
Samarbetet mellan Uppsala universitet och Uppsala kommun kommer göra Uppsala till en än mer spännande plats.
Samarbetet mellan Uppsala universitet och Uppsala kommun kommer göra Uppsala till en än mer spännande plats.

– För ett lyckat kulturhuvudstadsår måste hela kommunen komma samman. Det samarbetet påbörjar vi redan nu tillsammans med Uppsala universitet genom att undersöka hur kulturen kan utveckla kommunen. Med kulturen som drivkraft ska vi göra Uppsala till en än mer spännande plats att leva på, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande.

Uppsala universitet och Uppsala kommun har ett strategiskt samarbetsavtal för perioden 2022-2024. Under 2022 kommer fokus vara att titta närmare på hur kulturens kraft används för att driva utvecklingen i rätt riktning i ett Uppsala som utvecklas starkt och har högt satta ambitioner för klimatmässig, miljömässig och social hållbarhet.

 Uppsala universitets anställda och studenter utgör en stor del av stadens kulturengagerade. När kommunen nu tar initiativ för att Uppsala ska bli kulturhuvudstad applåderar vi det. Min förhoppning som rektor är att vi ska kunna utveckla våra samarbeten ytterligare och göra Uppsala till en ännu bättre stad att leva i, säger Anders Hagfeldt, rektor Uppsala universitet.

Uppsala universitetet deltar som ledande partner i det konsortium som efter beslut av European Institute of Innovation and Technology (EIT) ska driva EU:s nya Knowledge and Innovation Community (KIC), en miljardsatsning med inriktning på kultur och kreativa näringar.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Samarbetet mellan Uppsala universitet och Uppsala kommun kommer göra Uppsala till en än mer spännande plats.
Samarbetet mellan Uppsala universitet och Uppsala kommun kommer göra Uppsala till en än mer spännande plats.
Ladda ned bild

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad. I kommunen bor över 240 000 personer.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

84 procent får sitt förstahandsval i skolvalet10.3.2023 12:46:07 CET | Pressmeddelande

Nu får elever som ska börja eller byta skola till hösten besked om skolplats i Uppsala kommun. De som bjudits in till skolvalet är vårdnadshavare till barn som börjar förskoleklass och elever som behöver byta skola för årskurs 4, 6 och 7. Hela 98 procent genomförde kompletta val. I höst kan 94 procent av barnen börja i en skola som de själva valt och 84 procent i den skola där de helst vill gå.

Pressinbjudan: Första rapporten om arbetet med Handlingsplan för Gottsundaområdet2.3.2023 10:30:00 CET | Pressmeddelande

Måndag 6 mars presenterar Uppsala kommun den första rapporten om hur arbetet med Handlingsplan för Gottsundaområdet 2021–2030 löper på. Rapporten visar på utvecklingen i området baserat på intervjuer med boende i Gottsunda och statistik från ett antal olika indikatorer. Den lyfter fram pågående insatser och indikerar att kommunens långsiktigt arbete inom handlingsplanen ger effekt.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum