Spendrups Bryggeri AB

Gotlands Bryggeri har hittat sitt nya hem vid Hällarna

Dela

Nu är det klart att Gotlands Bryggeri bygger sitt nya bryggeri vid Hällarna i den södra delen av Visby. Tomten, på Cypressgatan 3 B, ligger ovanför den nya kryssningskajen och motsvarar kraven på ett nytt bryggeri med bra produktionsförutsättningar och ett bra läge. Bygglovshandlingarna kommer att lämnas in i början av hösten. Investeringen ligger på ca 80 miljoner kronor och det nya bryggeriet beräknas stå klart våren 2020.

Hösten 2017 togs beslut om att bygga ett nytt bryggeri för Gotlands Bryggeris behov. Sedan dess har ett intensivt arbete för att säkra den bästa platsen för bryggeriet vilket har resulterat i att Spendrups Bryggeri nu skrivit avtal om att köpa tomten på Cypressgatan 3B. Säljare är Ojbra Fastigheter. En geologisk undersökning har genomförts som visar att tomten är lämplig att bygga en bryggeriverksamhet på.

-          I processen med att hitta lämplig tomt har vi tittat på flera möjliga platser men landade i att närheten till Visby och bryggeriet på S:t Hansgatan var viktig, liksom att tomten gör det möjligt att kombinera den småskaliga känslan med en modern hantverksproduktion. Vi investerar totalt ca 80 miljoner kronor för att få de bästa förutsättningarna för att tillverka högkvalitativt hantverksöl på Gotland. Hällarna är dessutom en otroligt vacker plats med närhet till Visby och havet, säger Fredrik Spendrup, vd Spendrups Bryggeri.

Nu börjar processen med att formge bryggeriet och lämna in bygglovshandlingar i början av hösten. Mikael Mossvall är VD för Gotlands Bryggeri sedan nyår och mycket ivrig att få sätta igång med att skapa det nya bryggeriet.

-          Vi är otroligt glada över den här tomten. Den har mycket av det vi drömt om. Den nya bryggeribyggnaden blir något mindre än vad vi först tittade på, men den här platsen har andra stora kvaliteter som vi eftersökt - läget, känslan, miljön. Det är dessutom tillräckligt stort för det vi vill skapa för Gotlands Bryggeri på sikt. Till en början planerar vi för en produktion på två miljoner liter/år. Sedan får vi se hur vi ska utveckla vidare. Vi kommer fortsätta utveckla alla våra hantverksöl på S:t Hansgatan precis som idag, men vår nya produktionslokal ger oss fantastiska möjligheter att låta dem växa volymmässigt och tillfredsställa det stora intresset som finns för Gotlands Bryggeris produkter. säger Mikael Mossvall, vd för Gotlands Bryggeri.

Köpeskillingen är 7,25 miljoner kronor och tillträdesdatum är den 15 maj.   ./.

För mer information, kontakta:

Rose-Marie Hertzman, presschef Spendrups Bryggeri,

0708 95 25 67. Rose-marie.hertzman@spendrups.se

Mikael Mossvall, vd Gotlands Bryggeri

0707 74 60 89. Mikael.mossvall@gotlandsbryggeri.se

Nyckelord

Bilder

Om

Spendrups Bryggeri AB
Spendrups Bryggeri AB
Box 3006/ Vårby allé 39
143 03 Vårby

08-672 77 00http://www.spendrups.se/

Spendrups är ett svenskt familjebryggeri som förenar starka traditioner med nytänkande. Bryggeriet grundades 1897 i Grängesberg och drivs av familjen Spendrup i fjärde generationen. Vi finns på ett antal orter i Sverige med huvudkontor i Vårby utanför Stockholm och produktion i Grängesberg, Hällefors och Visby. För oss står alltid hantverket och dryckesupplevelsen i fokus. I vårt breda sortiment finns varumärken som Mariestads, Norrlands Guld, Heineken, Loka, Schweppes, Briska och vinproducenter som Cono Sur, Gallo och Boschendal. Spendrups har 950 medarbetare och omsätter cirka 3,3 MDKR årligen. I Spendrupskoncernen ingår dotterbolagen Spring Wine & Spirits, Gotlands Bryggeri, Hellefors Bryggeri och BIBAB. www.spendrups.se

Följ Spendrups Bryggeri AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Spendrups Bryggeri AB

Spendrups går med i plastinitiativ4.9.2018 12:32Pressmeddelande

En av de stora globala hållbarhetsutmaningarna är hanteringen av plast och krafttag tas runtom i världen för att begränsa plastavfallet och öka återvinningen. EU lanserade i januari 2018 en strategi för plast. I Sverige har Dagligvaruleverantörers Förbund, DLF, startat ett initiativ med målet att de plastförpackningar som medlemsföretagen sätter på marknaden, och som omfattas av producentansvarsförordningen, ska gå att materialutnyttja senast år 2022. Detta har Spendrups nu anslutit sig till, tillsammans med andra ledande aktörer i livsmedelsbranschen.

Vinnarna är korade: Sveriges Bästa Gin & Tonic 2018 görs av bartendern Mihail Mihaylov och utbildningsledaren Christoffer Ek. Här är recepten!1.9.2018 18:47Pressmeddelande

Idag avgjordes Schweppes prestigefulla tävling Sveriges Bästa Gin & Tonic. I finalen där tre smaksäkra hemmamixare och tre professionella bartenders gjorde upp står det nu klart att bartendern Mihail Mihaylov från Stockholm och utbildningsledaren Christoffer Ek från Växjö gör landets bästa Gin & Tonics. I år var det de mest originaltrogna bidragen som hade störst framgång hos juryn.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum