Bingolotto

Grease med Lotta Engberg i BingoLotto

Dela

Den 29 september gör vi återigen en tidsresa i BingoLotto. Denna gång tillbaka till Rydell High i musikalen Grease. Med oss i programmet har vi Anton Hagman, Caroline Johansson Kuhminen och vår kära Lotta Engberg.

Foto:Cesare Righetti
Foto:Cesare Righetti

GREASE

Det är över 40 år sedan filmpremiären av historiens kanske mest älskade musikal – Grease. En klassisk kärlekshistoria i rockig tappning med låtar som "You're the one that I want", "Greased Lightnin'" och "Hopelessly devoted to you". Så samla era Pink Ladies och T-birds, för från och med den 3 oktober 2019 ges ni möjligheten att återuppleva denna tidlösa musikal på Nöjesteatern i Malmö. 

LOTTA ENGBERG

Redan som sexåring slog hon an de första ackorden och tog ton framför pianot i barndomshemmet. Vad ingen då visste var att dessa toner skulle visa sig eka in i framtiden – och så småningom in i den svenska folksjälen. Lotta Engberg är idag omåttligt meriterad i sin yrkesroll som både artist och programledare. I fyra decennier har hon, med sin bländade karaktär och sångröst, varit en etablerad stjärna på den svenska musikscenen. Hon har medverkat i inte mindre än sju Melodifestivaler med låtar som "Fyra bugg och en Coca Cola", "En gång till" och "Vem é dé du vill ha".

Hon har även varit en del av ett flertal hyllade dansband och därtill belönats med en mängd Grammisar, bland annat för "Årets Dansband". Utöver all framgång på den svenska musikscenen har Lotta vuxit fram som en TV-personlighet av rang, inte minst i BingoLotto-sammanhang. Hon har medverkat i otaliga TV-produktioner, inte sällan som programledare. På CV:t hittar vi några av Sveriges mest populära program, däribland ”Söndagsöppet”, ”Kär & Galen”, ”BingoLotto” och ”Lotta på Liseberg”.

Det råder inga tvivel om Lottas rutin på såväl den svenska musikscenen som i TV-rutan. För drygt 20 år sedan spelade Lotta rollen som Grace Farrel i musikalen ”Annie” på Göta Lejon i Stockholm. Nu är det åter dags att ta klivet upp på musikalscenen – denna gången i rollen som Rektor Lynch i en nyproduktion av den odödliga klassikern ”Grease”, och aldrig har nog en rektor rockat med så sköna toner som nu! 

ANTON HAGMAN

Han är Västerås-sonen som skapade sig ett namn redan vid 12 års ålder, då han gjorde stor succé på Youtube. Sedan dess har Anton tagit stora kliv för att etablera sig på såväl den svenska som den internationella musikscenen – och detta med stor framgång. Trots en stark kärlek till hemstaden Västerås har Anton de senaste åren turnerat land och rike runt och på sin resa tagit plats många stora scener. Hans musik har strömmats miljontals gånger och år 2017 innebar ett klart uppsving i Anton karriär, då han äntrade Melodifestivalens scen med låten ”Kiss You Goodbye” – ett framträdande som belönade honom med en plats i finalen. 

Nu väljer Anton att axla rollen som Danny i musikalklassikern ”Grease” och tar därmed ytterligare ett stort steg för att bredda sin redan oerhörda kompetens i underhållningsbranschen. 

CAROLINE JOHANSSON KUHMUNEN

Caroline deltog under 2005 i musiktävlingen Idol, och juryn plockade upp på hennes fallenhet för musikal redan då. Hennes debut på musikalscenen ägde dock rum först tre år senare, då hon som 19 åring spelade huvudrollen Gabriella i den samtida klassikern ”High School Musical” tillsammans med bland annat David Lindgren och Kevin Borg. Sedan dess har Caroline slagit rot i den svenska underhållningsbranschen och krönt sitt CV med flertalet vida uppskattade storproduktioner. Hon har bland annat medverkat i teaterföreställningar som ”Anne Frank” och ”Sugar – I hetaste laget”, men även i hyllade TV- och filmproduktioner som ”Jakten på Julia”, ”Allsång på Skansen” och ”Jägarna”. Härnäst kommer Caroline att gestalta rollen som Sandy – och som vi längtar efter att få se Caroline förvalta sin enorma begåvning i detta klassiska verk!

Musikalen Grease spelas på Nöjesteatern i Malmö och har premiär den 3 oktober 2019. Men du har alltså chansen att se några av stjärnorna från musikalen redan den 29 september kl. 18.00! 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto:Cesare Righetti
Foto:Cesare Righetti
Ladda ned bild
Foto:Cesare Righetti
Foto:Cesare Righetti
Ladda ned bild

Om

Bingolotto
BingolottoOm Folkspel

Folkspel är föreningslivets eget spelbolag med ett enda syfte; att generera pengar till Sveriges föreningsliv. Med produkterna BingoLotto, Sverigelotten och BingoLottos Julkalender har Folkspel sedan starten 1991 genererat 16 miljarder kronor till föreningarna inom de 70 riksorganisationer som är medlemmar.

Följ Bingolotto

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bingolotto

Maria Lundqvist och Kristoffer Hellström i BingoLotto28.1.2020 08:00:00 CETPressmeddelande

I lite drygt 30 år har den omåttligt begåvade och mångfacetterade Maria Lundqvist berört, framkallat skratt och gråt och inte minst förärat oss med sin oerhörda värme – i fler sammanhang än man kan tänka sig! I skrivande stund är hon, tillsammans med sambon, sångaren och musikalartisten Kristoffer Hellström, aktuell med den tokhyllande showen ”Om att våga flyga”. Den 2 februari, kl. 18.00 i TV4, gästar de BingoLotto!

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum