Hela Sverige plockar skräp - nu öppnar anmälan till Håll Sverige Rent-dagen

Dela

Gör något stort – plocka lite skräp! Den 18 september är det dags för den årliga Håll Sverige Rent-dagen, då hela Sverige samlas, från norr till söder, gammal som ung för att plocka skräp. Tillsammans är vi en rörelse som tröttnat på skräpet och tar saken i egna händer – bokstavligen!

Foto: Pablo Suzarte
Foto: Pablo Suzarte

- Vi är många som har tröttnat på skräpet och bokstavligen vill ta saken i egna händer. Förra året hade vi över 80 000 anmälda skräpplockare till Håll Sverige Rent-dagen! I år vill bli ännu fler, säger Johanna Ragnartz, vd på Håll Sverige Rent. 

Del av World Cleanup Day
Håll Sverige Rent-dagen är en del av World Cleanup Day, då miljontals människor över hela världen alltså är ute samma dag och plockar skräp. 

Anmälan öppnar den 25 augusti
Den 25 augusti öppnar anmälan på www.hsr.se/18september. Du kan man anmäla dig själv, en mindre grupp, eller skapa ett (öppet eller stängt) event. Öppna event kan andra anmäla sig till och de kommer synas på Håll Sverige Rents hemsida. Alla som anmäler sig, har möjlighet att beställa ett gratis skräpplockarpaket med handskar och påsar för upp till 20 personer. Först till kvarn-principen gäller!

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Pablo Suzarte
Foto: Pablo Suzarte
Ladda ned bild
Foto: Emma Grann
Foto: Emma Grann
Ladda ned bild

Om

Håll Sverige Rent
Rosterigränd 4
117 61 Stockholm

08-505 263 00http://www.hållsverigerent.se

Skräpet finns överallt – i staden, i naturen och i havet. Håll Sverige Rent arbetar för att förebygga och motverka nedskräpningen. Vi samlar kunskap, driver opinion och tar fram konkreta verktyg och lösningar för att stoppa skräpet.

Håll Sverige Rent är en ideell obunden stiftelse. Vi har 90-konto och är därmed en del av Svensk insamlingskontroll.

Facebook

Twitter

Instagram

Följ Håll Sverige Rent

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Håll Sverige Rent

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum