Svenska Cykelförbundet

Hon gör det igen – Anna Beck har erövrat titeln som Världsmästarinna

Dela

Parasportens stora förebild, Anna Beck, visade storform i Portugal idag under 2021 Para-Cycling Road World Championships när hon åter igen tog hem ett VM-guld i Para Tempo.

Nytt VM-guld för Anna Beck. Fotograf: Karl Nilsson
Nytt VM-guld för Anna Beck. Fotograf: Karl Nilsson

– Det var en fantastisk insats och vi visste att hon skulle vara där och kriga om medaljer idag. Det här är ett bra kvitto för hennes satsning vid Paralymics i Tokyo senare i höst, säger Michael Lindgren, förbundskapten Para, Svenska Cykelförbundet.

Anna har varit i världstoppen sedan 2017 och är ett av de stora, svenska hoppen inför Paralympics i Tokyo.

– Det känns jättebra! Det kommer vara flera klasser som sen slås ihop inför Paralympics och hade det varit idag så hade jag vunnit över alla klasser också. Det är en jätteskön känsla att ha inför Paralympics och att jag har det kvittot i ryggsäcken betyder jättemycket. Det är mycket känslor bakom den här tröjan, säger Anna Beck, Skogshalls CK.  

Anna Becks tidigare meriter

VM-guld: Linjelopp 2018, Tempolopp 2018, Linjelopp 2017

VM-silver: Tempolopp 2017

VM-brons: 3000m på bana 2019

Svensk mästare: 2017 och 2018

Årets kvinnliga parasportare: 2017

Tokyo 2021 Paralympics kommer äga rum 24 augusti – 5 september 2021.

Bilder

Nytt VM-guld för Anna Beck. Fotograf: Karl Nilsson
Nytt VM-guld för Anna Beck. Fotograf: Karl Nilsson
Ladda ned bild

Om

Svenska Cykelförbundet
Svenska Cykelförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

08-699 60 00https://scf.se/

ALLA som på något vis är engagerade i cykelsporten, som elitcyklist, som tränare, som administratör, som styrelsemedlem, som förälder, som engagerad i en grengrupp, som medlem i en förening, som anställd på kansliet… Vi är alla Svenska Cykelförbundet!

Svenska Cykelförbundet (SCF) bildades den 18 februari 1900 och är ett av landets äldsta specialidrottsförbund. Vid bildandet och fram till 1938 var namnet ”Svenska Velocipedförbundet” och inträde till RF gjordes 1904. Förbundet består av 20 distriktsförbund och cirka 500 föreningar fördelade i hela landet som bedriver cykelsport inom de åtta grenarna Bancykel, BMX, Cykelcross, E-Cycling, Mountainbike, Landsväg, Paracykel och Trial. 

.

Följ Svenska Cykelförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Cykelförbundet

Efter bakslaget tidigare i sommar; nu kan det koras SM-mästare i Trollhättan!23.7.2021 15:28:53 CEST | Pressmeddelande

I juni släppte Svenska Cykelförbundet (SCF) det tråkiga beskedet att SM XCM (Cross Country Maraton), i samband med Finnmarksturen 2021, behövde ställas in på grund av det rådande pandemiläget. Ett flertal intresseanmälningar att ta över arrangemanget skickades in, men tyvärr krockade datumförslagen med både internationella mästerskap och internationella tävlingar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum