Avesta kommunAvesta kommun

I Gustav Vasas spår - 500 år

Dela

Välkommen på pressträff vid Brunnbäcks festplats strax utanför Avesta tisdag den 18 maj kl. 10.00. Där kommer vi att berätta mer om vad som händer den 6 juni!

År 2021 har det förflutit 500 år från att Dalarnas Allmoge och Bergsmän framgångsrikt utkämpade slaget vid Brunnbäck. Genom sina insatser där och då kan med fog sägas att den första grundstenen lades i det kommande nationsbygget av Sverige.

Det här firar vi med en livesänd ceremoni vid Brunnbäcks festplats den 6 juni 2021 som kommer att sändas via www.avesta.se/gustavvasa

Föreningen Dalkarlsvägen kommer i samband med detta att genomföra vandringen Allmogetåget 2021. Den startar den 31 maj i Mora och avslutas i Brunnbäck den 6 juni. Mer information finns på föreningens hemsida www.dalkarlsvagen.se

Välkommen på pressträffen vid Brunnbäcks festplats den 18 maj kl. 10.00 för att höra mer om programmet, ceremonin, inbjudna gäster med mera!

Pressträffen sker utomhus och vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att undvika smittspridning. Anmäl därför ditt deltagande till någon av nedan kontaktpersoner.

Nyckelord

Kontakter

Johannes Kotschy Projektledare 070-555 96 97

Bilder

Länkar

Om

Avesta kommun
Avesta kommun
Corneliusgatan 16
774 81 Avesta

0226-64 50 00https://www.avesta.se/

Det är något speciellt med Avesta. Här i södra Dalarna finns inte bara dalahästar, brusande forsar och speedwaybanor. Här finns pannben och mod. Handlingskraft och framtidstro.

Här finns förmågan att se möjligheter. När andra snackar - då gör vi. Vi förvandlar en anrik industrilokal till modernt museum och bevarar utrotningshotade visenter. För att vi är stolta över vår historia. Vi gräver ner världens snabbaste fibernät så att vi kan koppla upp oss mot världen, och med naturen utanför knuten kan vi även koppla av. Dessutom skapar vi goda förutsättningar för nya industrier att blomstra. För att framgång föder välfärd och en bättre framtid. Det är så vi tänker, och så vi gör. Därför händer det mycket här i Avesta.

Följ Avesta kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Avesta kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum