Enköpings kommun

Inga nya konstaterade fall av corona inom vård och omsorg – minskad smittspridning överlag

Dela

Under veckan har inga nya fall av corona rapporterats till vård- och omsorgsförvaltningens stab. Smittspridningen ser ut att minska i verksamheterna.

– Vi fortsätter att uppleva en minskad smittspridning i våra verksamheter. Inga nya kunder har konstaterats smittade och vi vårdar endast ett fåtal för misstänkt smitta, säger Lotta Tronêt, förvaltningschef vård- och omsorgsförvaltningen.

– Vi kan se att Enköpings kommun följer trenden i Sverige inom vård och omsorg med minskad eller ingen smitta i verksamheterna, säger AnnaKarin Bye, medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS).

– Men vi har fortfarande ett allvarligt läge ute i samhället och vi uppmanar alla att ta sitt ansvar. I sin senaste rapport varnar forskningsprojektet Crush Covid för hög smittspridning i Enköpings kommun. Mätningar i avloppsvattnet visar på en ökning av covid-19 i området. Det var en trend som syntes även i Uppsala kommun innan de fick ett större utbrott av smitta.

Besöksrutinerna på äldreboendena fungerar väl, men ring innan du kommer

Kommunens äldreboenden upplever att besöksrutinerna fungerar väl och att alla boende och anhöriga visar stor respekt för vad som gäller.

– Vi riktar ett stort tack till boende och anhöriga. Men vi upplever att besökare kan bli bättre på att ringa innan de kommer, så att vi vet att vi inte har för många besökare samtidigt. Vi ber att få påminna om det, säger Lotta Tronêt.

Vaccinationerna återupptas för LSS- och SoL-kunder

– Kunder med insats enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) och socialtjänstlagen (SoL), som är inventerade av oss i kommunen och har fått en kallelse, kan åter boka tid för vaccination från och med måndagen den 12 april. I kallelsen finns det mer information om hur bokningen går till. Vaccinationen kommer sedan att ske från vecka 17, säger Ann Bonny, vaccinationssamordnare på Enköpings kommun.

Fast tid för telefonintervju

Vår förvaltningschef och medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS) finns tillgängliga för intervju på telefon varje onsdag klockan 16–16.20.

Kontakter

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Torggatan 21
749 35 Enköping

0171- 62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum