Enköpings kommun

Inga nya konstaterade fall inom vård och omsorg – vaccinationerna gör verkan

Dela

Under veckan har inga nya fall av corona rapporterats till vård- och omsorgsförvaltningens stab. Effekterna av att alltfler blir vaccinerade börjar märkas.

– Den låga smittspridningen håller i sig och vi kan konstatera att vi ser effekterna av att alltfler blir vaccinerade, säger Agneta Resin, tillförordnad förvaltningschef.

– På äldreboendena, inom hemtjänsten och hemsjukvården är vaccinationerna av kunderna klara. Inom LSS-verksamheterna pågår vaccinationerna av kunderna och i nästa steg kommer personalen att erbjudas att vaccinera sig.

Ring förmiddag för att boka vaccinationstid

Cirka 500 kunder inom Enköpings kommun med insats enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) och socialtjänstlagen (SoL) har fått erbjudande om vaccination från Region Uppsala. 

– Region Uppsalas call center för vaccinationsbokning har full kapacitet. Ring gärna på förmiddagen, då är det enklare att komma fram. Du som upplever att det är svårt att nå fram, fortsätt ringa då det är Region Uppsala som ansvarar för bokningen. Om du som kund inom LSS och SoL vill ha hjälp att boka tid, hjälper vår personal naturligtvis till, säger Ann Bonny, vaccinationssamordnare på Enköpings kommun.

Fast tid för telefonintervju

I dag finns vår tillförordnade förvaltningschef och medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS) tillgängliga för intervju på telefon klockan 16–16.20.

Nyckelord

Kontakter

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Torggatan 21
749 35 Enköping

0171- 62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum