Consid

It- och kommunikationsjätte i Blekinge expanderar

Dela

Consid, ett av Sveriges mest snabbväxande företag, fortsätter att expandera och etablerar sig nu i Kristianstad. På två års sikt innebär etableringen ett 50-tal nya arbetstillfällen i Kristianstad och totalt ett 70-tal nya medarbetare till kontoren Karlshamn, Karlskrona och Kristianstad.

Therese Ericson, ny kontorsansvarig Consid i Karlskrona.
Therese Ericson, ny kontorsansvarig Consid i Karlskrona.

- Consid går starka ur pandemin och vi satsar framåt. Vi kommer att expandera kraftigt 2021 och vi siktar mot en omsättning på två miljarder kronor inom en snar framtid. Det känns naturligt att utöka verksamheten i Blekinge och att öppna kontor i Kristianstad, säger vd Peter Hellgren.

Peter Hellgren, vd Consid.

Consids första kvartal 2021 var det starkaste hittills, med en omsättning på över 380 miljoner kronor. Det är en ökning med drygt 24 procent jämfört med året innan. För helåret 2020, när många andra i branschen visat vikande siffror, omsatte företaget 1,22 miljarder kronor. Också det en kraftig ökning.

Samtidigt anställdes drygt 130 nya medarbetare. Consid, med kontor i Karlskrona och Karlshamn, har därmed över 1 200 anställda totalt i Sverige, på 25 orter.

Den rekordstarka tillväxten beror till stor del på den snabba digitala transformationen som samhället genomgår. Consid tar marknadsandelar och vinner allt fler strategiska affärer i befintliga och nya partnerskap.

Det nya kontoret i Kristianstad kommer att ingå i region C3, tillsammans med de två Blekingekontoren. I Kristianstad räknar företaget med att ett 50-tal personer anställs de kommande två åren. I Karlshamn och Karlskrona förväntas kontoren växa med 20-25 personer.

Ny chef för regionen blir Patrik Hall, som idag är kontorsansvarig i Karlskrona. Therese Ericson, chef för Consids affärsområde Internet of Things, tar över ansvaret för Karlskronakontoret.

-Vi har gjort en fantastisk resa sedan starten i Karlskrona. Tack vare kompetensen vi har på plats ser vi en fortsatt stark expansion lokalt. Det ska bli spännande att få ta helhetsgreppet om vår Karlskronasatsning och utveckla den vidare, säger Therese Ericson.

Nio år i rad har Dagens Industri utnämnt Consid till Gasellföretag. Den prestigefulla utmärkelsen ges enbart till de snabbaste växande företagen i Sverige. Enbart fyra företag i historien har lyckats få utmärkelsen nio år i rad.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Therese Ericson, ny kontorsansvarig Consid i Karlskrona.
Therese Ericson, ny kontorsansvarig Consid i Karlskrona.
Ladda ned bild
Peter Hellgren, vd Consid.
Peter Hellgren, vd Consid.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Consid
Consid
Lillsjöraden 22
553 20 Jönköping

036-12 02 10https://consid.se/

Consid är ett av Sveriges snabbast växande företag som erbjuder konsulttjänster inom IT, management och digital marknadsföring. Företaget har kontor i Stockholm, Uppsala, Västerås, Örebro, Norrköping, Linköping, Nyköping, Göteborg, Halmstad, Malmö, Helsingborg, Karlshamn, Karlskrona, Kalmar, Ljungby, Värnamo, Växjö, Jönköping, Borås, Karlstad, Gävle och Sundsvall. Consid startades 2000 av Peter Hellgren och Henrik Sandell och har idag över 1 200 anställda och omsätter över en miljard kronor. Läs mer på www.consid.se.

Digital transformation, Mobilitet och apputveckling, Marknadsföring och kommunikation,

Digitala tjänster, e-handel & plattformar och Utbildningar.

Följ Consid

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Consid

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum