Järfällahus

Järfällahus genomför hyresnedsättning för lokalhyresgäster

Dela

Järfällahus har vidtagit krisåtgärder för att hjälpa sina lokalhyresgäster under coronapandemin. Under april-juni ska de verksamheter som uppfyller kraven i regeringens förslag till förordning automatiskt få hyran sänkt med 50 %.

Järfällahus tog under torsdagen beslut om att ge 50 % hyresnedsättning på lokalhyror för april, maj och juni för en stor del av sina 475 lokalhyresgäster. Detta följer riktlinjen för de åtgärder som regeringen väntas besluta om inom kort om hyresnedsättning för företag. De verksamheter som uppfyller kraven enligt regeringens förslag får automatiskt rabatten på sin fasta hyreskostnad.

- Våra lokalhyresgäster har drabbats mycket hårt, säger Zara Lahouar, tf vd för Järfällahus. Vi tar det här beslutet för att det ska finnas ett fungerande samhälle även när coronapandemin avtar. Järfälla behöver sina företag, sina arbetstillfällen hos dem som säljer varor och tjänster, och då är det här vårt sätt att stötta ett antal hårt drabbade branscher. Alla vinner på att de finns kvar även i framtiden. Vi hoppas att åtgärden ska ge de lokala företag som hyr lokal av Järfällahus möjlighet att fortsätta bidra med samhällsfunktion och arbetstillfällen även framöver.

Beslutet om hyresnedsättning gäller endast kommersiella lokaler och verksamheter inom branscher som är extra drabbade av coronapandemin, till exempel sällanköpshandel, hotell och restaurang. Bostäder berörs inte. För att stötta bostadshyresgästerna har Järfällahus sedan tidigare genomfört flera åtgärder. Hyreskraven för april går inte längre går direkt till inkasso, och de hyresgäster som hör av sig om problem med att betala hyran på grund av coronasituationen får hjälp med att lägga upp en avbetalningsplan. 

Nyckelord

Kontakter

Om

Järfällahus
Järfällahus
Drabantvägen 2
17750 Järfälla

08 - 580 836 00https://www.jarfallahus.se

Järfällahus AB är Järfällas kommunägda fastighetsbolag. Vi äger och förvaltar 5 618 lägenheter, 4 618 fordonsplatser och 475 kommersiella lokaler i Järfälla kommun - från Barkarby i söder till Stäket i norr. www.jarfallahus.se

Följ Järfällahus

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Järfällahus

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum