Lidl Sverige

Johan Augustsson mäktigast i branschen

Dela

Handelns 100 mäktigaste har utsetts. Listan rankar de personer som har haft mest makt och påverkan på svensk detaljhandel under 2018 och Lidls Sverigechef Johan Augustsson går rakt in på en fjärde plats. Inom dagligvarubranschen är han rankad mäktigast.

Johan Augustsson, Sverigechef Lidl
Johan Augustsson, Sverigechef Lidl

För femte året i rad har Market och Icanyheter listat de hundra mäktigaste personerna i detaljhandeln. De nominerade är de aktörer som bedöms ha haft mest makt och påverkan på svensk detaljhandel under 2018.

En av årets ”raketer” är Johan Augustsson, landschef för Lidl Sverige. Johan har en lång bakgrund inom företaget och har varit med sedan starten 2003. I juni 2018 efterträdde han Johannes Fieber i rollen som Sverigechef. Johan går direkt in på fjärde plats på listan över Handelns mäktigaste 2018 och är därmed nummer ett när det gäller dagligvarubranschen.

- Det här gör mig naturligtvis glad och stolt. Placeringen är en bekräftelse på att Lidl utmanar den svenska livsmedelsbranschen och att vi är en aktör att räkna med. Som Sverigechef vill jag använda min position till att bidra till ett mer hållbart samhälle och möjliggöra för klimatsmart konsumtion, säger Johan Augustsson, Sverigechef på Lidl.

En jury bestående av fem personer på Markets och Icanyheters redaktioner har tillsammans med tidningarnas läsare utsett kandidaterna. Bedömningen har gjorts utifrån vad personerna har åstadkommit under året och nomineringsjuryn har utgått från kriterierna mediegenomslag, formell makt, informell makt och extra ordinära faktorer.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Johan Augustsson, Sverigechef Lidl
Johan Augustsson, Sverigechef Lidl
Ladda ned bild
Johan Augustsson, Sverigechef Lidl
Johan Augustsson, Sverigechef Lidl
Ladda ned bild

Länkar

Om

Lidl Sveriges första butiker slog upp dörrarna i september 2003 och sen dess har vi utmanat marknaden. Idag har vi vuxit till en dagligvarukedja att räkna med, med 184 butiker i Sverige från Trelleborg i söder till Skellefteå i norr. Sammanlagt arbetar drygt 4000 personer på Lidl Sverige. Vårt huvudkontor ligger i Solna och vi har två centrallager, ett i Halmstad och ett i Rosersberg. Under 2019 öppnar vi ett tredje centrallager i Örebro. Lidl har fyra fastighetskontor som är placerade i Stockholm, Göteborg, Örebro och Malmö.

Följ Lidl Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lidl Sverige

Lidl storsatsar på hållbar textil16.7.2019 07:43:00 CESTPressmeddelande

Lidl Sverige fortsätter utveckla utbudet av mer hållbara produkter. Nu lanserar livsmedelskedjan ett pilotprojekt kring en ny textilkollektion med biologiskt nedbrytbar textiltryckfärg, certifierad enligt Cradle to CradlesTM guld- och silverstandard. Utöver den nya kollektionen byter Lidl även ut alla egna textilprodukter som innehåller viskos till den mer miljövänliga LENZING EcoVero Viskos, vilket minskar vattenåtgången i produktionen med hela 50 procent.

Byggstart för Sveriges första klimatneutrala butik3.7.2019 15:02:48 CESTPressmeddelande

Idag togs det första spadtaget i bygget av Lidls helt klimatneutrala butik på Gotland. Den nya butiken ska stå klar i juli 2020 och blir inte bara öns första Lidlbutik, utan även pilotprojekt för Sweden Green Building Councils (SGBC) nya certifiering NollCO2. Projektet utvecklas av Lidl tillsammans med SGBC och LINK Arkitektur. Med butiken på Gotland tar Lidl ytterligare ett steg i att minska klimatpåverkan från sina butiksbyggnader.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum