Svenska kyrkan Norrköping

Jullådor i Borgs församling – För att alla förtjänar en god jul

Dela

Just nu pågår den årliga julkampanjen ”Jullådor i Borgs församling” som är till för att ge behövande människor och familjer lite extra resurser i juletid. Diakonerna ansvarar för kampanjen som har ledorden: tillsammans hjälps vi åt att fira jul. De som vill och har möjlighet packar en kartong med mat och lämnar in till församlingen som sedan skänker jullådan till dem som behöver den. Kartongen kompletteras med ett presentkort för färskvaror, innan den delas ut i Söderledskyrkan och Klockargården dagarna före jul.

Om man väljer att handla sin kartong på ICA Kvantum Klockaretorpet eller ICA Supermarket Vilbergen kan kartongen stå kvar där för upphämtning. Butikerna skänker då 100 kr/kartong till det diakonala arbetet i Borgs församling. Det finns en lista för vad kartongen förslagsvis ska innehålla, men man kan också välja att lägga ner något annat som man tycker fattas eller kan vara till nytta och glädje vid jul, till exempel en julklapp (märkt med innehållet) eller ett julkort med en hälsning på. Sista inlämningsdatumet för jullådor i Borgs församling är 16 december.

Om man inte har möjlighet att skänka en jullåda med mat går det även bra att swisha en valfri summa till 123 107 34 93 och då märker man betalningen med texten ”JULLÅDA”.

 

Innehållslista för jullådorna:

2 kg vetemjöl

1 kg strösocker

2 pkt torrjäst

2 pkt saffran

1 pkt kanel

1 pkt krossade tomater

1 kg apelsiner

1 pkt russin

12 ägg (ej kylda, de kommer att stå i rumstemperatur)

1 flaska matolja

1 pkt grötris

1 pkt/burk soppa (5 port.)

1 burk pepparkakor

2 st röda lökar

1 kg morötter

Julgodis (tex Aladdin-ask eller skumtomtar)

2 flaskor julmust

2 pkt tortillabröd

2 pkt tacokryddor

1 burk tacosås

1 burk majskorn

1 flaska senap

1 pkt pasta

1 pkt julservetter

1/2 kg kaffe

 

Kontakt:

Anna-Karin Östling – Diakon i Borgs församling, 011-24 11 52

Olena Johansson – Diakon i Borgs församling, 011-24 11 42

Kontakter

Om

Svenska kyrkan Norrköping
Svenska kyrkan Norrköping
Nya Rådstugugatan 7
601 04 Norrköping

+46(11)241000https://www.svenskakyrkan.se/norrkoping

Vår kyrka finns till för dig.

Svenska kyrkan vill vara en närvarande och öppen kyrka som ger möjlighet till eftertanke, tro och engagemang. Vi är en gemenskap och ett stöd i glädje och sorg, i vardagen liksom vid livets stora skiften, både hemma och långt bort. Vår kyrka finns till för dig.

Svenska kyrkan i Norrköping, eller Norrköpings pastorat, som är det juridiska namnet, består av fyra församlingar, en kyrkogårdsförvaltning, kansli och en utvecklingsenhet.

Följ Svenska kyrkan Norrköping

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan Norrköping

Svenska kyrkan i Norrköping säljer himmelskt god prästost till förmån för fastekampanjen28.3.2019 10:12:07 CETPressmeddelande

Fredag 29 mars mellan kl.10-18 kommer Svenska kyrkan i Norrköping finnas på plats på ICA Kvantum Klockaretorpet och sälja prästost. Försäljning av prästost kommer också ske på ICA Supermarket Vilbergen 4 till 5 april. 20 kronor av intäkterna per sålt kilo prästost kommer att gå till årets fastekampanj som drivs av Svenska kyrkans internationella arbete.

Klockorna har upphört att ringa19.12.2018 15:33:00 CETPressmeddelande

De tre kyrkklockorna i Stadstornet har från och med denna vecka upphört att ringa. Orsaken är en sprickbildning i tornet som beror på markrörelser i grunden. Just nu görs undersökningar för att bedöma hur omfattande sprickbildningen är. Sedan i somras pågår även mätningar där rörelser bevakas i byggnadens grundläggning samt grundvattennivån. Tyvärr går det i dagsläget inte att avgöra när klockringningen kan komma igång igen. I stadstornet finns tre kyrkklockor, varav den största väger tre ton. Stadstornet har en lång Norrköpingshistoria som brandvaktstorn och är idag en omtyckt profilbyggnad i Norrköping. Det är uppfört år 1750. Klockorna förstördes i stadsbranden 1822 och göts om av klockgjutare Lars Öhman. En minnestext om branden finns inskriven i storklockan. Kontakt: Kerstin Holmberg 011-241020 kerstin.holmberg@svenskakyrkan.se

Pimpa påsen, en omvänd julkalender från Ria11.12.2018 14:58:00 CETPressmeddelande

För andra året i rad presenterar Ria Norrköping julkampanjen Pimpa påsen. Kampanjen är en omvänd julkalender där den som deltar samlar 24 saker i en påse under adventsperioden, som sedan skänks till Ria och deras gäster. Syftet är att skänka lite julglädje till de mest utsatta i samhället. Påsen kan hämtas och lämnas in på flera utlämningsställen - Ria Center, Hela Människan Second Hand, S:t Olofs församling, S:t Johannes församling och Söderledskyrkan någon gång mellan 17-28 december. När påsen är fylld kan den pimpas och göras lite extra julfin som en julklapp. Ria är en öppen verksamhet för de människor i Norrköping som lever i utsatta livssituationerna, exempelvis dem som saknas bostad, arbete eller ett socialt nätverk. Ria Norrköping jobbar aktivt för att erbjuda dessa människor en plats att bli sedd, hörd och bekräftad – något som kanske är extra viktigt när vädret blir allt kallare och julen närmar sig. ”Även personer i utsatta livssituationer förtjänar en jul. En julklapp kansk

24 flickor är födda i Norrköping7.12.2018 13:22:00 CETPressmeddelande

Under jultiden engagerar sig 24 kvinnor och tjejer i alla åldrar från Norrköping i en lokal variant av julkampanjen En flicka är född. Den äldsta är 101 år och den yngsta nyfödd (med lite hjälp av sin mamma). Genom 24 filmer som läggs ut på Svenska kyrkan i Norrköpings facebooksida varje dag fram till jul, sätts fokus på de orättvisor flickor utsätts för runtom i världen, bara för att de är födda som flickor. I den lokala kampanjen berättar Norrköpingskvinnorna om hur det är att födas som flicka, delar med sig av sina personliga drömmar och mål och reflekterar över de orättvisor som flickor utsätts för, både på hemmaplan och över hela världen. För Myra Ekström, 67 år och präst, var det en självklarhet att engagera sig i kampanjen. Hon har erfarenhet av att arbeta för flickors sak sedan många år tillbaka genom sitt initiativ till en kampanj mot könsstympning av flickor i Tanzania. Årets julkampanj från Svenska kyrkan är närliggande i tema. Men när fokuset kommer på henne själv berättar

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum