Kalmar Öland Airport

Kalmar Öland Airport varslar

Dela

Som en effekt av den kraftiga nedgången i flygtrafiken och passagerarantalet, till följd av Corona, har Kalmar Öland Airport i dag lämnat in varsel om uppsägning av totalt 11 årsarbetare.

Bedömningen är att flygtrafiken kommer återhämta sig gradvis över tid, men osäkerheten är stor kring i vilken takt efterfrågan utvecklas. Detta med anledning av restriktioner, ändrade resmönster, nya kommunikationsvägar, förändringar i branschstrukturen m.m.
- Det är aldrig roligt att behöva genomföra den här typen av åtgärder, men vårt uppdrag är att anpassa verksamheten till den nya marknadssituationen och minimera flygplatsbolagets underskott, kommenterar Ronny Lindberg, VD och Flygplatschef på Kalmar Öland Airport. 

Om

Kalmar Öland Airport
Kalmar Öland Airport
Flygplatsvägen
39241 Kalmar

+46480459000http://www.kalmarolandairport.se/

Välkommen till vida världen - now boarding från Kalmar Öland Airport

Kalmar Öland Airport AB är ett samägt bolag mellan Kalmar Kommun och Region Kalmar Län, som i samverkan med kommunerna och näringslivet i Kalmarregionen ska utveckla, driva och förvalta Kalmar flygplats. Bolaget ska tillvarata och utveckla tillgängliga och framtida flygkommunikationer mellan Kalmarregionen och andra delar av Sverige samt övriga världen.

Varje dag flyger närmre 700 människor till eller från Kalmar Öland Airport. Vi har runt 45 reguljära avgångar i veckan till Stockholm Arlanda och Bromma, varifrån du smidigt kan ta dig vidare till i princip hela världen. Vi har också en omfattande chartertrafik till Grekland, Spanien och Turkiet, skidresor till Pyrenéerna samt weekendcharter till olika europeiska städer över året. 

Följ Kalmar Öland Airport

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Kalmar Öland Airport

Pressmeddelande från BRA 2020-04-06: Inrikesflygbolaget BRA ansöker om rekonstruktion6.4.2020 10:19:25 CESTPressmeddelande

Coronakrisen slår extremt hårt mot samhället och flygbranschen. Svenska flygbolaget BRA ansöker nu om rekonstruktion för att skydda bolaget från konkurs. En rekonstruktion skapar andrum för att kontrollerat planera för en framtida verksamhet. BRA har som ambition att stegvis återstarta bolaget och flygtrafiken igen efter sommaren, allt eftersom förutsättningarna för att bedriva flyg förbättras.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum