Enköpings kommun

Kommundirektören om mordet på vårdboendet

Dela

I dag inträffade ett mord på ett privat vårdboende i Enköpings kommun. Kommundirektören berättar om hur vår beredskap ser ut.

– Det är oerhört tragiskt och vi tänker på den drabbades anhöriga och vänner, säger Daniel Jansson-Hammargren, kommundirektör.

– Utifrån att det inte är ett vårdboende inom det kommunala ansvaret har vi valt att inte aktivera kommunens så kallade POSOM-grupp. Det är ett privat vårdboende, där den enda kopplingen vi har är att vi köper enstaka vårdplatser från dem.

– Då den drabbade är ung och tog sin examen från Westerlundska gymnasiet i våras har vi beslutat att aktivera Elevhälsan på gymnasiet i morgon. De kommer att finnas tillgängliga för ungdomar som behöver prata om vad som hänt.

Om POSOM

POSOM är en beredskapsgrupp som träder in i samband med stora olyckor och katastrofer. Gruppen ska ge stöd till människor som är drabbade eller deras anhöriga.

Vid frågor om brottshändelsen, kontakta:

Polisens telefonnummer 114 14

Kontakter

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Kungsgatan 39
745 36 Enköping

0171–62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum