Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Körfest i dagarna tre

Dela

Den 11–13 maj kommer 500 kyrkokörsångare från hela landet till Västerås för att sjunga tillsammans i Riksfest 2018. Repetitioner, konserter, gudstjänster och verkstäder samsas i ett fullspäckat tredagarsprogram under festen.

Carin Nordin är lokal projektledare för arrangemanget. Hon konstaterar att det kommer att bli ett spännande program på temat ”Från mörker till ljus”. Musiken spänner över hela kyrkoåret, från advent till domsöndagen.

– Det kommer att bli både nyskriven musik, av bland annat Judith Bingham och Agneta Sköld, och nya arrangemang på känd musik. Det blir en häftig upplevelse att få sjunga advents- och julsånger i maj månad. Jag hoppas att många västeråsare vill komma till Västerås domkyrka och lyssna, säger Carin.

Det blir tre konserter kvällen den 11 maj.

Kl 20.00 sjunger barn från Västerås stifts kyrkosångsförbund. Folkvisa möter traditionella koraler.

Kl 21.00 framträder Västerås domkyrkas motettkör och Mariakören med musik som komponerats direkt för domkyrkan.

Kl 22.00 blir det fyrhändig och fyrfota orgelkonsert med Johan Hammarström och Johan Hansson Lindström. Konserten visas på storbildsskärm.

Lördagen den 12 maj kl 18.00 blir det konsert med hela riksfestkören – 500 sångare. De sjunger musik från hela kyrkoåret.

Huvudman för riksfesten är Sveriges Kyrkosångsförbund, som har arrangerat riksfester runt om i landet sedan 1927. Svenska Kyrkan Västerås, Västerås stift och Sensus är medarrangörer.

För mer information: Johan Hammarström, domkyrkoorganist i Västerås domkyrka, 021-81 46 19, johan.hammarstrom@svenskakyrkan.se

Nyckelord

Om

Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Box 5
721 03 Västerås

https://www.svenskakyrkan.se/vasteras

Svenska kyrkan Västerås möter människor i vardag och högtid, i glädje såväl som sorg. Verksamheten är öppen för alla, oavsett tro eller tvivel. 
Det finns mötesplatser för alla åldrar och för många olika intressen, allt från öppen förskola och ungdomsgrupper till samtalsgrupper och körverksamhet. 
Kyrkan är också en naturlig del av vardagen i till exempel skolor och på sjukhuset. Fler än 60 procent, nästan 90 000, av alla västeråsare tillhör Svenska kyrkan, vilket gör kyrkan till den i särklass största folkrörelsen i Västerås. Här finns 29 kyrkor och 23 begravningsplatser.

Följ Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum