Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet

Korpen storsatsar på Motalas seniorer

Dela

Korpen Motala utökar sin satsning på att få fler äldre att motionera och behålla hälsan. Med fler instruktörer, större utbud och ännu bättre öppettider siktar Korpen på att få fler seniorer att bli starkare, smidigare och ännu piggare.

-Det här är helt i linje med den riksomfattande satsning som Korpen i Sverige gör, berättar Åsa Hjärtstrand, verksamhetschef på Korpen Östergötland. Vår anläggning i Motala har kapacitet att bli ett motionscentrum för seniorer som vill hålla sig i form.

Tidigt i höstas beviljades Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet ett bidrag på nästan tre miljoner kronor från Svenska Postkodsstiftelsen. Pengarna är öronmärkta för ett projekt som är helt och hållet inriktat på seniorer. Projektet ”Med hälsan i behåll – ålder är inget hinder” – skapar ett utbud av motionsaktiviteter som är anpassade för äldre.

-Det vi gör nu i Motala är något vi gör utanför just det projektet, förklarar Åsa Hjärtstrand. Redan inom ett par veckor drar vi igång utbildningar av nya, engagerade instruktörer. Men vi siktar självklart på att växla upp ännu mer när Korpens seniorprojekt rullas ut.

Nyckelord

Kontakter

Åsa Hjertstrand, verksamhetschef Korpen Östergötland
070-651 24 67
asa.hjartstrand@korpen.se

Om

Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

http://www.korpen.se/
Korpen är ett riksförbund som är uppbyggt av hundratals lokala föreningar. Det är i föreningarna som verksamheten sker. Föreningarna har egna styrelser och fattar beslut om sin egen verksamhet.

Korpen står för glädje, gemenskap och att alla är välkomna! Uppdraget är att se till att människor sportar och har kul tillsammans!

Följ Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet

Erik Söderberg vald till ny förbundsordförande i Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet18.5.2020 08:02:00 CESTPressmeddelande

Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet har fått en ny förbundsordförande. Vid förbundsmötet den 17 maj valdes 39-årige Erik Söderberg till ny ordförande och han tar över efter Jan Johnsson som haft posten i fyra år. -Väldigt roligt och inspirerande. Korpen står för ett inkluderande och är det kompletterande förbund som idrottsrörelsen behöver, säger Erik Söderberg.

Telia Idrotts- och Fritidsförbund får fart på kollegorna med digital träning6.5.2020 14:41:46 CESTPressmeddelande

Hur kan man på ett smart och effektivt sätt inspirera sina kollegor att träna och motionera nu när en stor del av Sverige jobbar hemifrån? Jo, genom att koppla lättillgänglig vardagsmotion i lagform till en digital utmanings-app. Telia Idrotts- och Fritidsförbund, TIF, har tillsammans med Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet nu i maj startat den digitala hälsoutmaningen Korpen TIF Challenge. Under sex veckor kommer över 500 deltagare i 75 olika TIF-lag att utmana varandra i massor av former av vardagsmotion.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum