Trafikverket

Lång återställningstid efter raset på väg 903 vid Munkfors

Dela

Området kring raset på väg 903 vid Munkfors är instabilt och farligt att beträda. Återställningsarbetet beräknas i nuläget ta två månader.

Ett ras skedde på väg 903 i onsdags kväll. Nu är cirka 30 meter av vägen borta. Det sker fortfarande mindre ras och skred där och höga vattenflöden i området bidrar till att det inte är stabilt. 

Vägen är nu avstängd cirka 200 meter åt vardera håll från raset, totalt cirka 500 meter av väg 903 är avstängd med dubbla avstängningar.

– Området får inte beträdas av obehöriga då det är instabilt och osäkert, säger Martina Rydberg, enhetschef på Trafikverket. Följ den orange skyltningen som visar omledningsväg. 

Den geotekniska undersökningen pågår, och väntas bli klar om någon vecka. Först därefter kan arbetet med att återställa vägen påbörjas.

– Vi beräknar i nuläget att vägen kommer att vara återställd om två månader, säger Martina Rydberg.

Nyckelord

Kontakter

Martina Rydberg, enhetschef Trafikverket, 010-123 71 88
Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Om

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. På Trafikverket jobbar cirka 9000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

Påminnelse pressinbjudan: Ny Skurubro – för ökad framkomlighet och hållbart resande2.12.2019 10:54:15 CETPressinbjudan

Stockholm är en av Europas snabbast växande huvudstadsregioner. Det ställer höga krav på infrastrukturens anpassning. Trafikverket utvecklar, tillsammans med viktiga aktörer, samhället för att alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt - en förutsättning för regionen ska fortsätta att vara en attraktiv plats för alla att leva och arbeta i. Trafikverket vill tillsammans med Nacka kommun hälsa media varmt välkomna till en presentationsfika av den nya Skurubron – för ökad framkomlighet och hållbart resande. När: torsdagen den 5 december 2019, klockan 10.00 Var: Kvarnvägens ände mot Skurubron Deltagare Helena Sundberg, regionchef på Trafikverket region Stockholm Åse Wallin, projektledare för nya Skurubron på Trafikverket Mats Gerdau, kommunstyrelsens ordförande på Nacka Kommun Lena Dahlstedt, stadsdirektör på Nacka kommun Efter presentationen finns möjligheten att intervjua deltagarna. Presslegitimation och föranmälan krävs. För anmälan, frågor och intervjuförfrågningar vänligen kontakt

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum