Bolagsverket

Lättare för Bolagsverket och andra myndigheter att motverka brott

Dela

Vi och andra myndigheter har data som samlat kan vara ett effektivt redskap för att förebygga brott. Data om företag som vi på Bolagsverket har i våra register, och annan myndighetsdata, är värdefull. Nya bestämmelser som börjar gälla i maj underlättar för oss att samarbeta med andra myndigheter för att motverka brott.

Flera välkomna initiativ på senare tid

– Frågan om informationsutbyte mellan myndigheter är högaktuell. Hos regeringen och på många myndigheter finns en vilja och ambition att skapa förändring. Det visar inte minst regeringens beslut att från den 1 maj 2022 låta Bolagsverket ingå i den grupp av myndigheter som kan dela information med varandra utan hinder av sekretess, säger Bolagsverkets rättschef Erik Janzon.

– Andra tecken på förändring är de pågående, statliga utredningarna om bolaget som brottsverktyg och om utvärdering av möjligheterna till informationsutbyte mellan myndigheter, kommuner och arbetslöshetskassor.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Bolagsverket
Bolagsverket

851 81 Sundsvall

0771-670 670https://bolagsverket.se/

Bolagsverket ska skapa förutsättningar för ett näringsliv där man kan lita på varandra. Kärnan i vårt uppdrag är att kvalitetssäkra och tillhandahålla företagsinformation, som skapar värde för samhället.

Pressbilder

Följ Bolagsverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bolagsverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum