Lidl Sverige

Lidl återvänder till Sveriges Mästerkock

Dela

Sveriges Mästerkock är ett av Sveriges mest uppskattade matlagningsprogram och varje vecka drar programmet en miljonpublik i TV4. I årets upplaga är Lidl för andra gången en av programmets huvudsponsorer och arrangerar i samband med detta tävlingen Lidls Mästare.

Lidl är huvudsponsorer till Sveriges Mästerkock 2019
Lidl är huvudsponsorer till Sveriges Mästerkock 2019

Den 9 januari går startskottet för den nionde upplagan av Sveriges Mästerkock i TV4. Hundratals svenska amatörkockar har deltagit i uttagningen och i programmet tävlar de som tagit sig vidare om titeln Sveriges Mästerkock. Under 13 veckor ställs deltagarna inför nya kulinariska utmaningar och vi får följa deras utveckling från amatörer till fullfjädrade kockar.

Som en av huvudsponsorerna till programmet bidrar Lidl bland annat med svenska råvaror från de egna varumärkena Gyllda, Svea Lantkött och Himlajord.

- Det kändes självklart att följa upp fjolårets succé och återigen gå in som huvudsponsor till programmet. Lidl och Sveriges Mästerkock delar passionen för god mat och vårt mål är att fler ska få upp ögonen för att bra mat inte behöver vara dyrt. Samarbetet är en viktig del i vårt arbete för att få fler att handla på Lidl, säger Bella Goldman, marknads- och kommunikationsdirektör på Lidl Sverige.

I samband med programmet arrangerar Lidl för andra året i rad tävlingen Lidls Mästare. Från och med vecka två presenterar livsmedelskedjan varje vecka en ny tävlingsvara ur sortimentet. De som vill tävla om att bli Lidls Mästare uppmanas skapa ett recept utifrån veckans vara som de postar tillsammans med en bild av rätten på Instagram. Varje vecka utses en vinnare som senare i vår får delta i en final och göra upp om mästartiteln och vinsten som består av en matresa till en hemlig destination i Sydeuropa.

- Vi vet att det finns ett stort intresse för matlagning ute i landet och vi vill inspirera svenskarna att utmana sig själva i sitt kreerande. Genom vårt samarbete med Sveriges Mästerkock kan våra tävlingsdeltagare ta fram sina bidrag utifrån samma råvaror som TV-kockarna och själva upptäcka att hög kvalitet inte måste kosta skjortan. Nu ser vi fram emot att få gå igenom alla inspirerande tävlingsbidrag, säger Bella Goldman, Marknads- och Kommunikationsdirektör Lidl Sverige.

Se filmen från förra årets final här.

Kontakter

Bilder

Lidl är huvudsponsorer till Sveriges Mästerkock 2019
Lidl är huvudsponsorer till Sveriges Mästerkock 2019
Ladda ned bild
LIdls mästare 2018 - Nathalié Teodorson
LIdls mästare 2018 - Nathalié Teodorson
Ladda ned bild

Länkar

Om

Lidl Sveriges första butiker slog upp dörrarna i september 2003 och sen dess har vi utmanat marknaden. Idag har vi vuxit till en dagligvarukedja att räkna med, med 184 butiker i Sverige från Trelleborg i söder till Skellefteå i norr. Sammanlagt arbetar drygt 4000 personer på Lidl Sverige. Vårt huvudkontor ligger i Solna och vi har två centrallager, ett i Halmstad och ett i Rosersberg. Under 2019 öppnar vi ett tredje centrallager i Örebro. Lidl har fyra fastighetskontor som är placerade i Stockholm, Göteborg, Örebro och Malmö.

Följ Lidl Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lidl Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum