Lidl Sverige

Lidl i topp när Blocketanvändare letar mode

Dela

När catwalken slocknat på Stockholm Fashion Week publicerade Blocket en lista över de varumärken som är populärast och mest eftersökta inom kategorin mode. På Blockets catwalk lyser lamporna extra starkt på Lidl som placerade sig på topp tre tillsammans med Gucci och Moncler.

Lidl placerade sig topp tre inom kategorin mode en vecka efter att dagligvarukedjan släppte kollektionen #Lidl. Kollektionen innehöll sneakers, tofflor, strumpor, bollar och påsar med den populära Lidl-sneakern som dragplåster. Med på Blockets topplista, efter Lidl i ordningen kommer Jordan 1 från Nike och Yeezy från Adidas.

- Att Lidl som varumärke placerar sig i topp på Blockets lista tillsammans med lyxiga varumärken som Gucci och Moncler är ett erkännande för oss. Lidl är kontemporärt varumärke, som fler gärna vill förknippas med. Det här visar att fler har fått upp ögonen för att vi har mer än livsmedel, då Lidl-sneakers är inte Lidl Sveriges första kollektion i butik. Vi har bland annat släppt tre kollektioner i samarbete med Heidi Klum och haft en modevisning med hennes kollektion i en av våra svenska butiker, säger Bella Goldman Varumärkes-, CSR- och Kommunikationsdirektör på Lidl Sverige.

Blocket analyserar även de listan och summerar den med att allt fler letar efter mode till hög kvalitet och bättre pris.

- Under pandemin är det nog många som hållit igen på sina shoppingvanor. Man ser över både det och hur man jobbar, reser eller går på krogen. Nu när restriktionerna lättar tror vi fler vill unna sig. Man letar helt enkelt efter hög kvalitet, men till en lägre prisbild, säger Tero Marjamäki, Kommunikations- och hållbarhetsansvarig på Blocket.

Kontakter

Bilder

Om

Lidl Sveriges första butiker slog upp dörrarna i september 2003 och sen dess har vi utmanat marknaden. Idag har vi vuxit till en dagligvarukedja att räkna med, med 203 butiker i Sverige från Trelleborg i söder till Boden i norr. Sammanlagt arbetar drygt 5000 personer på Lidl Sverige. Vårt huvudkontor ligger i Barkarbystaden i Järfälla kommun och vi har tre centrallager belägna i Halmstad, Rosersberg och Örebro. Lidl har fyra fastighetskontor som är placerade i Stockholm, Göteborg, Örebro och Malmö.

Följ Lidl Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lidl Sverige

Lidl Sverige fördjupar sponsorskapet med Svenska Handbollförbundet7.9.2021 10:00:00 CEST | Pressmeddelande

Sedan augusti 2019 har Lidl Sverige varit stolta sponsorer till det Svenska Handbollförbundet. Nu förlängs samarbetet ytterligare tre år, vilket innebär att Lidl Sverige fortsatt sponsrar de svenska herr- och damlandslagen samt ungdoms-SM. Förlängningen möjliggör att dagligvarukedjan tar ytterligare steg i sitt arbete och sin vision att främja hållbar utveckling och hälsa, på både senior- och juniornivå.

Lidl Sveriges hållbarhetsår 2020/2021: Flertalet insatser för minskad miljöpåverkan6.9.2021 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Lidl Sveriges arbete med att minska sitt klimatavtryck och miljöpåverkan fortsätter på bred front. Det framgår av företagets hållbarhetsredovisning som nyligen blev offentlig. Bland årets höjdpunkter återfinns världens första klimatneutrala handelsbyggnad, 2144 ton mat som tagits vara på i arbetet för att minska matsvinn och 11,3 miljoner kronor som delats ut till projekt som påskyndar omställningen till ett mer hållbart livsmedelssystem.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum