Lidl Sverige

Lidl lanserar nytt grillsortiment med 100 procent svenskt kött och fågel

Dela

I perfekt tid för sommarens grillkvällar lanserar Lidl nu ett helt nytt sortiment med produkter speciellt framtagna för grillen. Sortimentet består av allt från rejäla köttbitar och korv, till såser, tillbehör och marinerade favoriter. Kött och fågel kommer från svenska gårdar, under de egna märkena Enebacken, Svea Lantkött och Gyllda.

GRILLA - Lidls nya grillsortiment med 100 procent svenskt kött och fågel
GRILLA - Lidls nya grillsortiment med 100 procent svenskt kött och fågel

När vårvärmen äntligen börjar få fäste på riktigt plockas grillarna fram i trädgårdar och på altaner. Och visst är väl doften av nytänd grill och rykande het mat ett lika tydligt vårtecken som de första syrenblommorna? Lagom till svenskarnas favoritsäsong lanserar Lidl nu ett helt nytt grillsortiment som givits det självklara namnet ”Grilla”. Sortimentet består av allt från rejäla köttbitar och korv, till såser, tillbehör och marinerade favoriter. 

– Ingen sommar är komplett utan minst en rejäl grillkväll, oavsett om det är hemma i trädgården, ute i skärgården eller på altanen. Min personliga uppfattning är att det mesta går att grilla, men för den som är sugen på lite inspiration har vi tagit fram ett generöst sortiment av fantastiska produkter som är perfekta att lägga på grillen i sommar. Dessutom till priser som gör att den största grillentusiasten har råd att grilla varje dag, säger Malin Laurén, inköpsdirektör på Lidl Sverige.

Det nya sortimentet, som nästan uteslutande består av svenska produkter, sträcker sig från kött, fågel och fisk, via färska grönsaker, som champinjoner och linneatomat, till smarriga såser från världens alla hörn. Kött och fågel kommer från svenska gårdar, under de egna märkena Enebacken, Svea Lantkött och Gyllda.

De första produkterna finns redan ute i butik och fler kommer att tillkomma under hela sommarsäsongen. För att stötta svenska matproducenter under coronapandemin gick Lidl nyligen ut och uppmanade bönder och producenter att kontakta dem. Gensvaret blev enormt och på rekordsnabb tid är nu flera nya avtal tecknade. Bland de nya producenterna finns Emåmejeriet, som tillverkar en svensk stekost, perfekt att lägga på grillen i sommar.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

GRILLA - Lidls nya grillsortiment med 100 procent svenskt kött och fågel
GRILLA - Lidls nya grillsortiment med 100 procent svenskt kött och fågel
Ladda ned bild
GRILLA - Lidls nya grillsortiment med 100 procent svenskt kött och fågel
GRILLA - Lidls nya grillsortiment med 100 procent svenskt kött och fågel
Ladda ned bild

Om

Lidl Sveriges första butiker slog upp dörrarna i september 2003 och sen dess har vi utmanat marknaden. Idag har vi vuxit till en dagligvarukedja att räkna med, med 195 butiker i Sverige från Trelleborg i söder till Skellefteå i norr. Sammanlagt arbetar drygt 4200 personer på Lidl Sverige. Vårt huvudkontor ligger i Solna och vi har tre centrallager belägna i Halmstad, Rosersberg och Örebro. Lidl har fyra fastighetskontor som är placerade i Stockholm, Göteborg, Örebro och Malmö.

Följ Lidl Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lidl Sverige

Efter svenska matproducenters rop på hjälp - 39 nya svenska leverantörer hos Lidl2.6.2020 13:25:05 CESTPressmeddelande

Coronapandemin har slagit hårt mot svenska matproducenter som stått utan avsättning för sina produkter när många hotell, restauranger och caféer har fått färre besökare, begränsat sin verksamhet eller stängt. Många producenter står inför ett akut hot och risken att behöva lägga ned sin verksamhet. Följden riskerar därmed bli en ökad arbetslöshet och krossade drömmar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum