Lidl Sverige

Lidl lanserar nytt kommunikationskoncept – Allt annat är olidligt

Dela

I år firar Lidl 15 år i Sverige och har sedan inträdet på den svenska marknaden haft en tydlig utmanarroll. Lidl har idag bäst omsättningsutveckling i branschen och siktar på att ta ytterligare marknadsandelar. Bland annat genom det nya kommunikationskonceptet, ”Allt annat är olidligt”, som syftar till att öka medvetenheten hos svenskarna för hur Lidl faktiskt kan erbjuda högsta kvalitet till bästa pris.

Under fjolåret bytte Lidl både reklam- och PR-byrå och arbetar idag med Volt, JMWGolin och Hear mediebyrå. Nu lanseras ett helt nytt kommunikationskoncept under namnet ”Allt annat är olidligt”. I den första kampanjen som startar idag pratar Lidl om osund konkurrens, höga matpriser och vad det är som gör Lidl till Lidl.

- Vi vill belysa att vi inte är en lågpriskedja utan att det snarare är konkurrenterna som är högpriskedjor. Vi vill slå hål på myten att hög kvalitet alltid är dyrt och att fler ska upptäcka fördelarna med att handla hos oss. Både när det gäller kvaliteten på våra produkter men också när det kommer till den markanta skillnaden i plånboken, säger Johannes Fieber, Sverigechef på Lidl.

Lidl har sett över hela sin marknadskommunikation, allt från butik till annonsering, samtidigt pågår upprustning av samtliga butiker. Lidl har idag 172 butiker och expanderar kraftigt - målet är 200 butiker till och med år 2020 och 300 butiker i Sverige på sikt. Med fokus på smarta inköp, optimerad logistik och energisnåla butiker lever Lidl upp till affärsidén ”högsta kvalitet till bästa pris”. Allt annat är olidligt.

- Vi jobbar på ett unikt sätt och vi är stolta över att vara annorlunda. Under våra 15 år i Sverige har vi producerat en rad framgångsrika kampanjer och vi har tagit tillvara och vidareutvecklat de bästa delarna i framtagandet av det nya konceptet. Nu handlar det om att låta Lidl få vara Lidl och få ännu fler människor att upptäcka oss och se oss som det självklara valet för sin veckohandling, avslutar Bella Goldman, marknads- och kommunikationsdirektör Lidl Sverige.

Konceptet är framtaget av Volt och är det första uttaget sedan Lidl bytte reklambyrå i höstas. Målsättningen är att förändra uppfattningen om och bilden av livsmedelskedjan och få fler att veckohandla i Lidls butiker. Kampanjen arbetas ut i samarbete mellan Volt, JMWGolin och Hear.

– Bitarna föll på plats med konceptet ”Allt annat är olidligt” som lyckas förstärka Lidls egenheter och fördelar på en och samma gång. För oss kreatörer är det ett drömscenario att få jobba med ett varumärke som vågar utmana och stå för att de är annorlunda – och dessutom med ett koncept som är så flexibelt. Vi är otroligt stolta och glada. Allt annat vore helt ärligt olidligt, säger Johan Sundberg, copywriter på Volt. 

Det nya kommunikationskonceptet lanseras genom en reklamkampanj som omfattar radio, - TV, och bioreklam, printannonser, utomhustavlor, butikskommunikation, sociala medier och reklamblad.

Petra Whitehead
Pressansvarig på Lidl
press@lidl.se
08-5555 7195

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Lidl är Lidl - Allt annat är olidligt
Lidl är Lidl - Allt annat är olidligt
Ladda ned bild
Lidl är Lidl - Allt annat är olidligt
Lidl är Lidl - Allt annat är olidligt
Ladda ned bild
Bella Goldman, Marknads- och Kommunikationsdirektör
Bella Goldman, Marknads- och Kommunikationsdirektör
Ladda ned bild

Om

Lidl Sveriges första butiker slog upp dörrarna i september 2003 och sen dess har vi utmanat marknaden. Idag har vi vuxit till en dagligvarukedja att räkna med, med 184 butiker i Sverige från Trelleborg i söder till Skellefteå i norr. Sammanlagt arbetar drygt 4000 personer på Lidl Sverige. Vårt huvudkontor ligger i Solna och vi har två centrallager, ett i Halmstad och ett i Rosersberg. Under 2019 öppnar vi ett tredje centrallager i Örebro. Lidl har fyra fastighetskontor som är placerade i Stockholm, Göteborg, Örebro och Malmö.

Följ Lidl Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lidl Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum