Lidl Sverige

Lidl slutar sälja engångsgrillar

Dela

Med anledning av den höga brandrisken på flera håll i landet har Lidl tagit beslut om att fasa ut engångsgrillar ur sortimentet. De engångsgrillar som finns i lager kommer säljas slut, tills dess följer Lidl Svensk Dagligvaruhandels branschöverenskommelse samt informerar löpande i butik om riskerna.

Lidl fasar ut engångsgrillar för att bidra till minskad brandrisk
Lidl fasar ut engångsgrillar för att bidra till minskad brandrisk

– Att helt ta bort engångsgrillarna ur sortimentet är vårt bidrag för att minska brandrisken i skog och mark. Dessutom är det ett steg i det viktiga arbetet att fasa ut onödiga engångsartiklar och därmed minska nedskräpning i naturen och i offentliga miljöer, säger Annika Skogvik tf. Hållbarhetschef på Lidl Sverige.

Lidl är medlemmar i Svensk Dagligvaruhandel och följer den branschöverenskommelse som togs fram med anledning av den torra sommaren 2018:

Svensk Dagligvaruhandels medlemsföretag ska, så snart de får kännedom om att en Länsstyrelse rekommenderat kommuner i länet att införa eldningsförbud på allmän plats, upphöra med försäljning av engångsgrillar i butikerna, i de relevanta kommunerna. Försäljningsstoppet ska börja gälla så fort det är praktiskt möjligt och gälla till dess att rekommendationen tas bort av Länsstyrelsen.

Lidl kommer att informera kunder i butik genom informations- och varningsskyltar och uppmana alla att iaktta stor försiktighet i samband med grillning samt att alltid ta reda på om det råder eldningsförbud på sin aktuella ort.

Kontakter

Bilder

Lidl fasar ut engångsgrillar för att bidra till minskad brandrisk
Lidl fasar ut engångsgrillar för att bidra till minskad brandrisk
Ladda ned bild
Annika Skogvik, Tf Hållbarhetchef Lidl Sverige
Annika Skogvik, Tf Hållbarhetchef Lidl Sverige
Ladda ned bild

Om

Lidl Sveriges första butiker slog upp dörrarna i september 2003 och sen dess har vi utmanat marknaden. Idag har vi vuxit till en dagligvarukedja att räkna med, med 194 butiker i Sverige från Trelleborg i söder till Skellefteå i norr. Sammanlagt arbetar drygt 4200 personer på Lidl Sverige. Vårt huvudkontor ligger i Solna och vi har tre centrallager belägna i Halmstad, Rosersberg och Örebro. Lidl har fyra fastighetskontor som är placerade i Stockholm, Göteborg, Örebro och Malmö.

Följ Lidl Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lidl Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum