Lidl Sverige

Lidl Sverige återkallar Blandfärs KRAV, Svea Lantkött

Dela

Lidl Sverige återkallar Blandfärs KRAV av varumärket Svea Lantkött. Efter rutinanalyser har det visat sig att en begränsad batch av blandfärsen kan innehålla Salmonella.

Salmonella har detekterats efter en rutinanalys. Samtliga berörda produkter är bortplockade ur butik och Lidl uppmanar alla kunder som köpt blandfärsen att återkomma med produkten. Det berörda bäst-före-datumet 2022-08-17 har sålts i Lidl Sveriges samtliga butiker. Det är enbart blandfärs med ovan bäst-före-datum som är berört. Salmonella utgör ingen risk om livsmedlet hettats upp till minst 70 grader.

Återkallandet berör endast produkten:

Artikel: Blandfärs KRAV
Förpackningsstorlek: 500g
Märke: Svea Lantkött
Bäst-före-datum: 2022-08-17

Andra produkter av märket Svea Lantkött är inte drabbade. Lidl Sverige beklagar och ser allvarligt på det inträffade utreder nu tillsammans med leverantören hur det kunnat ske, samt att något liknande inte sker igen. Konsumenter som köpt varan är välkomna att returnera den till inköpsplatsen, eller till närmaste Lidl-butik. Kunderna får självklart pengarna tillbaka, även utan uppvisande av kassakvitto.

Fakta Lidls kvalitetskontroller
Förutom att Lidl Sveriges leverantörer är certifierade med IFS (International Featured Standard), BRC (British Retail Consortium) eller FSSC 22000 (Foundation Food Safety System Certification), utför Lidl Sverige regelbundna oanmälda kontroller på plats hos leverantörer (genomförs av ackrediterade institut). Vi går längre än vad lagstiftningen kräver och testar i tillägg alla produkter i externa ackrediterade laboratorium för att säkerhetsställa att våra produkter uppfyller högsta kvalitet.

Kontakter

Om

Lidl Sveriges första butiker slog upp dörrarna i september 2003 och sen dess har vi utmanat marknaden. Idag har vi vuxit till en dagligvarukedja att räkna med, med 203 butiker i Sverige från Trelleborg i söder till Boden i norr. Sammanlagt arbetar drygt 5000 personer på Lidl Sverige. Vårt huvudkontor ligger i Barkarbystaden i Järfälla kommun och vi har tre centrallager belägna i Halmstad, Rosersberg och Örebro. Lidl har fyra fastighetskontor som är placerade i Stockholm, Göteborg, Örebro och Malmö.

Följ Lidl Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lidl Sverige

Efter 20 år på Lidl: Johan Augustsson lämnar över stafettpinnen till Jakob Josefsson12.9.2022 14:00:00 CEST | Pressmeddelande

Johan Augustsson lämnar rollen som Sverigechef för Lidl efter att ha varit verksam i bolaget i drygt 20 år. Ny Sverigechef blir Jakob Josefsson som idag är chef över kedjans verksamhet i Estland och Lettland. Lidl Sverige har de senaste åren vuxit snabbare än övriga branschen. Satsningen på fler svenska varor, upprustningen av butiksnätet och klimatomställningen har uppskattats och lett till en kraftigt ökad tillströmning av kunder till butikerna. Idag har livsmedelskedjan över 200 butiker från Boden i norr till Trelleborg i söder, 3 centrallager och ett nytt huvudkontor, och är därmed välrustade för fortsatt tillväxt.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum