Lidl Sverige

Lidl vinner ketchupkriget

Dela
Den eviga debatten om vilken ketchup som faktiskt är bäst är äntligen över. I ett blindtest utfört av Göteborgs-Postens konsumentpanel gick Lidls ekologiska ketchup av det egna varumärket Kania segrande ur matchen. Ketchupen innehåller en hög andel tomater och har en fin balans mellan syra och sötma.
Kania vann ketchupmatchen
Kania vann ketchupmatchen

Svenskarna älskar onekligen sin tomatketchup och debatten om vilken sort som är godast är ständigt aktuell. När Göteborgs-Postens konsumentpanel nyligen genomförde ett blindtest med 10 olika sorters ketchup blev Kania ekologisk ketchup från Lidl bäst i test.

Kania ekologisk ketchup innehåller en hög andel tomat (74 procent) och kostar mindre än majoriteten av sorterna i testet. I testet beskrevs den som ”söt, men på ett positivt sätt, faktiskt mycket god. Som ketchup ska vara. En bra konsistens och fin balans mellan syra och sötma”.

– Jag älskar ketchup! Det finns i princip inte en enda maträtt som inte bli bättre med en lagom stor skvätt tomatsås. Att gå segrande ur matchen känns bra. Vi gör ständigt noggranna kvalitetstester för att våra produkter ska hålla en hög kvalitet. Att vår egen ketchup nu får det här erkännandet av konsumentpanelen bekräftar att vi gör ett bra jobb, säger Malin Laurén, Direktör Inköp Lidl Sverige. 

Om testet
Tio ketchupsorter testades anonymt numrerade från ett till tio. Till testet serverades bordsvatten och pastaskruvar. Paneldeltagarna uppmanades att först testa enbart ketchupen, sedan med pastan.

Kontakter

Bilder

Kania vann ketchupmatchen
Kania vann ketchupmatchen
Ladda ned bild
Kania Ekolgisk Ketcup
Kania Ekolgisk Ketcup
Ladda ned bild

Om

Lidl Sveriges första butiker slog upp dörrarna i september 2003 och sen dess har vi utmanat marknaden. Idag har vi vuxit till en dagligvarukedja att räkna med, med 205 butiker i Sverige från Trelleborg i söder till Boden i norr. Sammanlagt arbetar drygt 5000 personer på Lidl Sverige. Vårt huvudkontor ligger i Barkarbystaden i Järfälla kommun och vi har tre centrallager belägna i Halmstad, Rosersberg och Örebro. Lidl har fyra fastighetskontor som är placerade i Stockholm, Göteborg, Örebro och Malmö.

Följ Lidl Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lidl Sverige

Lidl agerar för att dämpa inflationen – sänker och fryser priset på över hundra varor22.3.2023 16:45:00 CET | Pressmeddelande

Det senaste året har priserna på livsmedel rusat i höjden. Inflationstakten för livsmedel var enligt SCB 22 procent i februari, något som direkt slår mot de svenska hushållen. För att stötta svenska hushåll i dessa tuffa tider, inför Lidl Sverige nu ett lägre fast pris på över hundra varor. Med start måndagen den 27 mars sänks och låses därför priset på ett stort antal varor, listan över produkter kommer att utökas under de närmaste veckorna.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum