Lidl Sverige

Lidl vinner ketchupkriget

Dela

Den eviga debatten om vilken ketchup som faktiskt är bäst är äntligen över. I ett blindtest utfört av Göteborgs-Postens konsumentpanel gick Lidls ekologiska ketchup av det egna varumärket Kania segrande ur matchen. Ketchupen innehåller en hög andel tomater och har en fin balans mellan syra och sötma.

Kania vann ketchupmatchen
Kania vann ketchupmatchen

Svenskarna älskar onekligen sin tomatketchup och debatten om vilken sort som är godast är ständigt aktuell. När Göteborgs-Postens konsumentpanel nyligen genomförde ett blindtest med 10 olika sorters ketchup blev Kania ekologisk ketchup från Lidl bäst i test.

Kania ekologisk ketchup innehåller en hög andel tomat (74 procent) och kostar mindre än majoriteten av sorterna i testet. I testet beskrevs den som ”söt, men på ett positivt sätt, faktiskt mycket god. Som ketchup ska vara. En bra konsistens och fin balans mellan syra och sötma”.

– Jag älskar ketchup! Det finns i princip inte en enda maträtt som inte bli bättre med en lagom stor skvätt tomatsås. Att gå segrande ur matchen känns bra. Vi gör ständigt noggranna kvalitetstester för att våra produkter ska hålla en hög kvalitet. Att vår egen ketchup nu får det här erkännandet av konsumentpanelen bekräftar att vi gör ett bra jobb, säger Malin Laurén, Direktör Inköp Lidl Sverige. 

Om testet
Tio ketchupsorter testades anonymt numrerade från ett till tio. Till testet serverades bordsvatten och pastaskruvar. Paneldeltagarna uppmanades att först testa enbart ketchupen, sedan med pastan.

Kontakter

Bilder

Kania vann ketchupmatchen
Kania vann ketchupmatchen
Ladda ned bild
Kania Ekolgisk Ketcup
Kania Ekolgisk Ketcup
Ladda ned bild

Om

Lidl Sveriges första butiker slog upp dörrarna i september 2003 och sen dess har vi utmanat marknaden. Idag har vi vuxit till en dagligvarukedja att räkna med, med 203 butiker i Sverige från Trelleborg i söder till Boden i norr. Sammanlagt arbetar drygt 5000 personer på Lidl Sverige. Vårt huvudkontor ligger i Barkarbystaden i Järfälla kommun och vi har tre centrallager belägna i Halmstad, Rosersberg och Örebro. Lidl har fyra fastighetskontor som är placerade i Stockholm, Göteborg, Örebro och Malmö.

Följ Lidl Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lidl Sverige

Lidl vann budgivning på årets första färskpotatis – skänker 100 000 till UNHCR och 40 kg potatis till Sveriges Stadsmissioner17.5.2022 10:00:00 CEST | Pressmeddelande

Årets första frilandsodlade färskpotatis är här. Enligt tradition anordnade Svensk Potatis en budgivning om den första skörden på Bjärehalvön i Skåne. Lidl tog hem vinsten med ett kilopris på 2 500 kronor. Nu donerar livsmedelskedjan 100 000 kronor till UNHCR och behövande i Ukraina. Färskpotatisen har skänkts till Sveriges Stadsmissioner.

En världsnyhet har tagit plats på hyllorna hos Lidl Sverige!16.5.2022 10:00:00 CEST | Pressmeddelande

Många inom livsmedelssektorn arbetar för att öka andelen återvinningsbara förpackningar, men fram tills nu har det inte varit möjligt att använda återvunnen plast i livsmedelsförpackningar. Nu presenterar Lidl Sverige sitt banbrytande samarbete: en unik förpackning med återvunnen konsumentplast – som dessutom är godkänd för livsmedel. Först ut med den nya förpackningen är Lidls kanelbullar och kardemummabullar från Kvarnvingen som nu finns till försäljning hos Lidl Sverige.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum