Lidl Sverige

Lidl Visby nominerat till Årets hållbarhetspris av Swedish Design Awards by RUM 2022

Dela

För nionde året i rad uppmärksammar förlaget It is Media de främsta aktörerna inom skandinavisk arkitektur och design. I år är Lidl Visby nominerat till Årets hållbarhetspris.

Lidl Visby är nominerat till Årets hållbarhetspris med motiveringen:

Siktar mot stjärnorna. Med sitt högt satta mål att vara branschens mest hållbara livsmedelskedja har LIDL under många år jobbat med både att ta ansvar för sin hela livsmedelskedja och att bygga miljöcertifierande butiker som sätter nya standarder för handelslokaler. Butiken i Visby som är NollCO2-certifierad har dessutom inspirerat hela fastighetsbranschen att bygga klimatneutrala byggnader. Det visar att med stort engagemang och drivkraft är klimatomställningen möjlig.

- Vi är otroligt stolta över att Lidl Visby är nominerat till Årets hållbarhetspris. Det bekräftar att vårt arbete inom hållbart byggande har gett avtryck. Tidigare i år delade vi topplista med Gucci och Moncler och nu uppmärksammas Lidl Visby i en tävling som är startskottet för Stockholms Design Week. Att vi får ta plats i den är typen av sammanhang är tydliga bevis på att tilltron till vårt varumärke växer och att vårt arbete gör skillnad. Vi leder utvecklingen och inspirerar andra att bygga mer hållbart, säger Johan Augustsson, Sverigechef på Lidl.

Årets hållbarhetspris, ska enligt RUM 2022, premiera beställaren som genom att sätta höga hållbarhetskrav i projekt bidrar till förflyttningen av branschen till en mer miljövänlig och klimatneutral framtid.  Projekten har helhetsfokus och visar att klimatomställning är möjligt. Andra nominerade i kategorin är Vasakronan för Magasin X – största kontorshuset i trä och Göteborgs stad för hoppet – ett innovationsprogram för fossilfri byggnation. Swedish Design Awards by RUM 2022 är startskottet för Stockholm Design Week.

Läs mer: Nominerade till Swedish Design Awards by RUM 2022 

Kontakter

Bilder

Om

Lidl Sveriges första butiker slog upp dörrarna i september 2003 och sen dess har vi utmanat marknaden. Idag har vi vuxit till en dagligvarukedja att räkna med, med 205 butiker i Sverige från Trelleborg i söder till Boden i norr. Sammanlagt arbetar drygt 5000 personer på Lidl Sverige. Vårt huvudkontor ligger i Barkarbystaden i Järfälla kommun och vi har tre centrallager belägna i Halmstad, Rosersberg och Örebro. Lidl har fyra fastighetskontor som är placerade i Stockholm, Göteborg, Örebro och Malmö.

Följ Lidl Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lidl Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum