Lidl Sverige

Lidlkunder hyllade blågul sportglädje under butiksturné

Dela

Lidl Sveriges sponsorskap med det Svenska Ishockey- och Handbollförbundet vilar på grunden att bra mat och sportsliga resultat går hand i hand. För att uppmärksamma de båda sponsorskapen genomförde Lidl en butiksturné med ishockey- och handbollsaktiviteter på fem orter i Sverige, med start i Malmö. En turné som kom att bli en stor succé.

Staffan Olsson deltog under butiksturnén och tycker det är fantastiskt att Lidl går in och sponsrar svensk idrott.
Staffan Olsson deltog under butiksturnén och tycker det är fantastiskt att Lidl går in och sponsrar svensk idrott.

Turnéstarten ägde rum i Malmö den 23 oktober, för att sedan tuffa vidare till Göteborg, Ekerö, Mariestad och Luleå: På plats bjöds Lidls kunder in att testa skjuta puck och kasta handboll. Besökarna bjöds även, som sig bör i sportarrangemang, på korv med bröd men även på smakprov ur vårt svenska sortiment samt färsk frukt.

Tävlingspriserna bestod av både matchbiljetter och landslagströjor samt fina priser från Lidls sortiment. Dessutom var välmeriterade profiler inom de båda sporterna med och gav tips och tricks, däribland handbollslegenden Staffan Olsson.

- Det var väldigt kul att få vara med att pusha det här samarbetet. Jag var proffs i Tyskland under många år och har därför haft en lång anknytning till Lidl, och tycker det är fantastiskt att de går in och sponsrar svensk idrott, säger Staffan Olsson, som deltog tillsammans med tidigare NHL-proffset Daniel Tjärnqvist utanför Lidl Ekerö. 

- Vi är glada och stolta att vara med och sponsra två av Sveriges största sporter. De svenska ishockey- och handbollslandslagen har bidragit med enormt blågul glädje både historiskt och i nutid, och det har varit otroligt roligt att se den glädjen hos våra kunder, avslutar Robert Stekovic, Kommersiell Direktör på Lidl Sverige.  

Sponsorskapet av de båda förbunden sträcker sig över dam-, herr och juniorlandslagen. I samband med TV-pucken i Mariestad anordnades butiksaktiveringen utanför Lidl på Industrigatan i Mariestad tillsammans med Tre kronor-hjälten Mikael Tellqvist. När det var dags för damkronorna att spela OS-kval så föll valet på Lidl Hertsövägen i Luleå, där hockeyprofilerna Danijela Rundqvist och Jan Sandström medverkade.

Ishockey- och handbollsprofiler som medverkade under eventen:  

Malmö - Clara Lerby och Mikaela Mässing, Handboll

Göteborg - Fanny Elovsson och Evelina Källhage, Handboll, och Fredrik Pettersson, Ishockey

Stockholm Daniel Tjärnqvist, Ishockey och Staffan Olsson, Handboll

Mariestad - Mikael Tellqvist, Ishockey

Luleå - Danijela Rundqvistoch Jan Sandström, Ishockey

Lidl Sveriges sponsorskap
I september i år stod det klart att Lidl Sverige går in som ny huvudsponsor och Fresh Food-partner för det Svenska Ishockeyförbundet. Samtidigt offentliggjorde Lidl även ett fördjupat sponsorskap med det Svenska Handbollförbundet, ett samarbete som har pågått sedan 2019.

Kontakter

Bilder

Staffan Olsson deltog under butiksturnén och tycker det är fantastiskt att Lidl går in och sponsrar svensk idrott.
Staffan Olsson deltog under butiksturnén och tycker det är fantastiskt att Lidl går in och sponsrar svensk idrott.
Ladda ned bild

Om

Lidl Sveriges första butiker slog upp dörrarna i september 2003 och sen dess har vi utmanat marknaden. Idag har vi vuxit till en dagligvarukedja att räkna med, med 205 butiker i Sverige från Trelleborg i söder till Boden i norr. Sammanlagt arbetar drygt 5000 personer på Lidl Sverige. Vårt huvudkontor ligger i Barkarbystaden i Järfälla kommun och vi har tre centrallager belägna i Halmstad, Rosersberg och Örebro. Lidl har fyra fastighetskontor som är placerade i Stockholm, Göteborg, Örebro och Malmö.

Följ Lidl Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lidl Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum