Lidl Sverige

Lidls diskmedel topptestat av Testfakta

Dela
När Testfakta testade de mest effektiva handdiskmedlen topptestades Lidls egna W5 Power Green. Med omdömen som ”bra diskeffekt i varmare vatten” och ”lägst kostnad per disk” placerade sig diskmedlet på en tredjeplats.

Ännu en gång hamnar Lidls egna produkter i topp - denna gång när Testfakta testar handdiskmedel. Inför testet valde Testfakta ut nio handdiskmedel från olika livsmedelskedjor och varumärken för att testa rengöringseffektiviteten i både kallt och varmt vatten. Lidls egna W5 Power Green placerade sig i topp och kammade hem en tredjeplats med ett totalbetyg på 7,4 av 10 poäng.

-Vi är oerhört stolta över att ännu en gång hamna i topp i ett oberoende test. Vi är även glada över att vår egen W5 Power Green visade stor effektivitet i renhet och i antalet diskar. Testet är ytterligare ett kvitto på att vi lever efter vårt löfte högsta kvalitet till bästa pris, säger Robert Stekovic, Kommersiell Direktör på Lidl Sverige.

Testet utfördes av ett oberoende laboratorium där tallrikar med intorkad smuts skulle diskas i både kallt och varmt vatten för att undersöka diskeffektiviteten. En disksvamp drogs tjugo gånger på framsidan och sex gånger på baksidan av varje tallrik. Med samma mängd vatten som övriga diskmedel klarade Lidls egna W5 Power Green att diska 300 tallrikar per 100 ml.

Lidls egna W5 Power Green hade även lägst kostnad per disk och kostar 11 kr för 500 ml.

Kontakter

Bilder

Om

Lidl Sveriges första butiker slog upp dörrarna i september 2003 och sen dess har vi utmanat marknaden. Idag har vi vuxit till en dagligvarukedja att räkna med, med 204 butiker i Sverige från Trelleborg i söder till Boden i norr. Sammanlagt arbetar drygt 5000 personer på Lidl Sverige. Vårt huvudkontor ligger i Barkarbystaden i Järfälla kommun och vi har tre centrallager belägna i Halmstad, Rosersberg och Örebro. Lidl har fyra fastighetskontor som är placerade i Stockholm, Göteborg, Örebro och Malmö.

Följ Lidl Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lidl Sverige

Lidl Sverige förlänger och utökar prissänkningarna till 270 varor – över 10% av sortimentet får sänkt och fryst pris24.5.2023 14:00:00 CEST | Pressmeddelande

Lidl Sverige förlänger sitt initiativ att sänka och frysa priserna på en rad livsmedel till åtminstone sista juni. Dessutom adderas ytterligare livsmedel till listan inom ramen för prissänkningsinitiativet – från och med första juni sänks priset på ytterligare ett 50-tal populära varor som ofta återfinns på midsommarborden. Totalt omfattar listan med varor som fått sänkt och fryst pris nu över 270 varor sedan prisinitiativet lanserades i mars, vilket är mer än var tionde vara i hela sortimentet i Lidls butiker.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum