Svenska Handbollslandslaget

Ligalandslaget möter Finland två gånger

Dela

16 spelare har tagits ut till ligalandslaget som i slutet av månaden åker österut för att möta Finlands A-landslag i två matcher. – En bra mix av etablerade spelare och unga talanger, säger förbundskaptenen Jesper Östlund.

Vilma Matthijs Holmberg och Isabelle Andersson. Foto: Christoffer Borg Mattisson/Handbollslandslaget
Vilma Matthijs Holmberg och Isabelle Andersson. Foto: Christoffer Borg Mattisson/Handbollslandslaget

I förrgår presenterade Tomas Axnér damlandslagets trupp till landskamperna mot Brasilien i Uppsala (29 september) och Eskilstuna (1 oktober). Parallellt med den samlingen kommer 16 spelare att åka till Finland med ligalandslaget, under ledning av Jesper Östlund, för att matcha deras A-landslag två gånger om. De inofficiella landskamperna spelas i Karis den 29 september och i Sjundeå dagen efter.

– Målet med samlingen är att allt ska vara så likt a-landslaget som möjligt både vad gäller förberedelser, spelsätt och belastning. Ligalandslaget ska vara en brygga över mot a-landslaget och det ska bli roligt att se det här laget i matchsammanhang mot Finland, säger Östlund som tillsammans med Axnér tagit ut spelarna som till vardags spelar i svenska SHE eller i Norge, Danmark eller Tyskland.

I truppen finns åtta spelare som tidigare spelat tävlingsmatcher för Sverige (Rebecca NilssonSofia HvenfeltVilma Matthijs HolmbergClara Petersson BergstenIsabelle AnderssonCharité MumbongoAlexandra BjärrenholtNina Koppang), andra som har spelar landskamper eller tränat med a-landslaget men också 18-åriga Stella Huselius som inte varit med a- eller ligalandslaget tidigare.

– En bra mix av etablerade spelare och unga talanger som har potential att i framtiden etablera sig i landslaget, säger förbundskaptenen Jesper Östlund som med sig till Finland har Magnus Oscarsson Söder som assisterande tränare, Dan Beutler som målvaktstränare och Jenny Alm som fysioterapeut. .

LIGALANDSLAGETS TRUPP

29 september: Finland A (18.00, Karis)
30 september: Finland A (18.00, Sjundeå)

Målvakter:
Rebecca Nilsson, Tus Metzingen
Sofie Börjesson, Vipers Kristiansand
Vänstersex: 
Linn Hansson, Önnereds HK
Stella Huselius, IK Sävehof
Mittsex: 
Vilma Matthijs Holmberg, Thüringer HC
Sofia Hvenfelt, Köpenhamn Håndbold
Olivia Löfqvist, Storhamar Håndball
Högersex:
Clara Petersson Bergsten, Skuru IK
Johanna Östblom, H65 Höör
Vänsternio:
Isabelle Andersson, H65 Höör
Frida Rosell, IK Sävehof
Charité Mumbongo, Viborg HK
Mittnio: 
Thea Stankiewicz, Århus United
Alexandra Bjärrenholt, Skuru IK
Högernio: 
Nina Koppang, IK Sävehof
Malin Sandberg, H65 Höör

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Vilma Matthijs Holmberg och Isabelle Andersson. Foto: Christoffer Borg Mattisson/Handbollslandslaget
Vilma Matthijs Holmberg och Isabelle Andersson. Foto: Christoffer Borg Mattisson/Handbollslandslaget
Ladda ned bild

Om

Svenska Handbollslandslaget
Svenska Handbollslandslagethttps://www.handbollslandslaget.se/

 

Sverige är en av världens främsta handbollsnationer med 24 medaljer på seniorsidan i OS, VM och EM och såväl herr- som damlandslaget har det senaste decenniet nått minst semifinal i samtliga tre mästerskap. 2022 vann herrlandslaget EM-guld. 

Även på ungdomssidan är Sverige ofta med långt framme i de internationella mästerskapen och dessutom har vi landslag på såväl senior- som ungdomsnivå i beachhandboll.  

Sverige arrangerar regelbundet internationella mästerskap och 2023 kommer såväl herrarnas som damernas VM att spelas på svensk mark. 

Följ Svenska Handbollslandslaget

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Handbollslandslaget

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum