Loka jordgubb/granatäpple får oss att längta till sommaren

Dela

Redan i början av januari släpper Loka en ny smak av jordgubbar och granatäpple som får oss att drömma om långa ljusa sommardagar med smak av Sverige och Medelhavet. Det är en kombination av den fräscha och solmoget söta jordgubben tillsammans det fruktiga och syrliga granatäpplet som skapar den perfekta balansen. Loka Jordgubb/granatäpple finns i servicehandeln från vecka 1 och i dagligvaruhandel från vecka 3.

Loka Jordgubb/granatäpple
Loka Jordgubb/granatäpple

-        Jordgubbe är en stor smak i Sverige som tilltalar många av oss och genom att kombinera jordgubben med granatäpplet har vi fått lite extra karaktär som ger en uppfriskande pigghet till årets första törstsläckare från Loka säger Anna-Stina Hallberg, marknadschef för alkoholfria produkter på Spendrups.

Jordgubbar har odlats i Sverige sedan slutet av 1700-talet. Från början är det en hybrid av smultron från östra USA och jättesmultron från Chili som odlades fram i Frankrike. Granatäpplet kommer ursprungligen från Persien men har sina hemtrakter i Asien och Medelhavsområdet där den har odlats i flera tusen år och ses som en helig frukt. Frukten har även givit namn åt den spanska staden Granada.

Loka Jordgubb/Granatäpple finns i servicehandeln från vecka 1, 2021. 33 cl burk 12:50, 50 cl PET 21:-, 150 cl PET 26:-.  I dagligvaruhandel från vecka 3, 12x33 cl PET 41:-, 150 cl PET 11:-, 50 cl PET 10:- och 33 cl burk 5:50.

Lokas hållbarhetsarbete

I Spendrups anläggning i Hällefors tappas Loka-vattnet på PET-flaska. För två år sedan invigdes Lokaledningen, en ledning som, genom skog, myrar och sjöar, tar vattnet från Lokabrunnen direkt in i anläggningen. Ledningen ersatte de ca 2 000 lastbilstransporter som årligen gick från källorna i Loka. Nyligen ställde Spendrups om till fossilfri energiförsörjning genom att ersätta oljepannor med elpannor, som drivs av förnybar el från vattenkraft. Omställningen ger en koldioxidbesparing på nära 1 000 ton årligen och är en av de större investeringar som är gjorda i Hällefors, cirka 10 miljoner kronor.

Om Loka

Loka är marknadsledare på smaksatt vatten och kommer från hälsokällan i Bergslagen. Människor har vallfärdat till hälsokällan i flera århundraden för att dricka av det mytomspunna vattnet. Innan vattnet tappas på flaska, kolsyras det lätt, salter tillsätts för att uppnå ett önskat mineralinnehåll och naturliga aromer tillsätts för att ge den goda smaken. Loka innehåller varken socker, sötningsmedel eller kalorier.

För mer information, kontakta:

Anna-Stina Hallberg, marknadschef för alkoholfria drycker, 070 202 92 17, anna-stina.hallberg@spendrups.se

Rose-Marie Hertzman, presschef, 0708 95 25 67, rose-marie.hertzman@spendrups.se

Nyckelord

Bilder

Loka Jordgubb/granatäpple
Loka Jordgubb/granatäpple
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Om

Spendrups Bryggeri AB
Box 3006/ Vårby allé 39
143 03 Vårby

08-672 77 00http://www.spendrups.se/

Spendrups är ett svenskt familjebryggeri som förenar starka traditioner med nytänkande. Bryggeriet grundades 1897 i Grängesberg och drivs av familjen Spendrup i fjärde generationen. Vi finns på ett antal orter i Sverige med huvudkontor i Vårby utanför Stockholm och produktion i Grängesberg, Hällefors och Visby. För oss står alltid hantverket och dryckesupplevelsen i fokus. I vårt breda sortiment finns varumärken som Mariestads, Norrlands Guld, Heineken, Loka, Schweppes, Briska och vinproducenter som Cono Sur, Gallo och Boschendal. Spendrups har 1 100 medarbetare och omsätter cirka 4 MDKR årligen. I Spendrupskoncernen ingår dotterbolagen Spring Wine & Spirits, Gotlands Bryggeri, OMAKA och Hellefors Bryggeri. Våra anläggningar är certifierade enligt internationella standarderna ISO 14001 och FSSC 22000 avseende miljö respektive kvalitet och livsmedelssäkerhet. | spendrups.se

Följ Spendrups Bryggeri AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Spendrups Bryggeri AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum