Vänsterpartiet Malmö

Malmövänstern motionerar om grönt kunskapslyft!

Dela

Vänsterpartiet anser att Malmö behöver ett grönt kunskapslyft där stadens tjänstemän och politiker ges möjlighet att stärka sin kompetens i de miljö- och klimatfrågor som är mest relevanta för deras position.

Gunilla Ryd
Gunilla Ryd

- Kunskapen behöver stärkas i hela staden så att fler självständigt väger in miljö- och klimataspekter i sina beslut. Vi vill  investera i kunskap och kompetens för att stärka arbetet med klimat- och miljöpåverkan som en del av det nya miljöprogrammet, säger Gunilla Ryd (V), ledamot i fullmäktige och motionär.

I sin senaste rapport understryker Klimatpolitiska rådet behovet av ett kompetenslyft för klimatomställningen inom alla branscher och områden, såväl inom offentlig som privat och civil sektor. En bredare nationell folkbildning och mobilisering av civilsamhället kan dessutom underlätta genomförandet av en politik som når klimatmålen.

- Vi vill att kunskapslyftet riktar sig till personal både inom stadens verksamheter och förvaltningar samt våra politiker och stadens invånare. En bredare nationell folkbildning och mobilisering av civilsamhället kan underlätta genomförandet av en politik som når klimatmålen, avslutar Gunilla Ryd. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Gunilla Ryd
Gunilla Ryd
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vänsterpartiet Malmö
Vänsterpartiet Malmö
Nobelvägen 51 B
214 33 Malmö

040-96 64 67http://www.vmalmo.se

Vänsterpartiet Malmö är Vänsterpartiets största partiförening. Vi kämpar för ett jämlikt Malmö i kommunfullmäktige men verkar också bland Malmös socialistiska, feministiska, antirasistiska och gröna rörelser. Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet.

Följ Vänsterpartiet Malmö

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Malmö

Utbyggnadsstrategi av stadens skolor för ökad integration30.9.2021 11:00:00 CEST | Pressmeddelande

Segregationen är en av de allvarligaste utmaningarna som svenskt skolväsende står inför idag. Elever med olika socioekonomisk bakgrund bor i olika delar av Malmö och denna bostadssegregation leder till att elever med olika bakgrund, istället för att mötas och integreras tillsammans i skolan som är målet, går på olika skolor med väldigt olika förutsättningar. Vänsterpartiet motionerar därför idag, tillsammans med Miljöpartiet, om att staden skall arbeta för att etablera socioekonomiskt strategiskt belägna högstadieskolor.

Tillgänglighetsanpassa Malmös kommunfullmäktigesal!30.9.2021 06:00:00 CEST | Pressmeddelande

Kan vem som helst ställa sig upp och hålla ett anförande i Malmös kommunfullmäktigesal? Inte idag, och Vänsterpartiet Malmö tycker att det faktiskt ska gå lika bra att sitta och hålla ett anförande i talarstolen. Därför lämnar nu Vänsterpartiet in en motion som syftar till att se över tillgängligheten i kommunfullmäktiges sammanträdessal för såväl ledamöter som åhörare, samt införskaffa höj- och sänkbara talarstolar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum