Vänsterpartiet Malmö

Malmövänstern motionerar om tryggare boenden för äldre

Dela

Trygghetsboende är boende för den som är 70 år eller äldre, har en känsla av otrygghet och ett behov av serviceinsatser från hemtjänsten eller får sina serviceinsatser utförda på annat sätt. Enligt ”Strategi för äldres boende 2018-2022" är 18% av Malmös äldre är intresserade av trygghetsboende.

Anders Andersson (V)
Anders Andersson (V)

Det är ett svek mot alla pensionärer med vanlig pension att Malmö inte kan erbjuda alla som behöver ett trygghetsboende. Självklart ska vi inte ha det så. Alla ska kunna ha möjlighet att bo tryggt och i gemenskap som gammal, säger Anders Andersson (V), kommunalråd och motionär

För den med genomsnittlig pension eller lägre finns dock endast ett trygghetsboende möjligt att flytta in i. Boendet har flera års kötid. Behovet av trygghetsboende med hyra möjlig att betala med en vanlig pension är således större än tillgången.

- Vi måste ta fram trygghetsboende med låg hyra och se till att alla som behöver erbjuds möjligheten, avslutar Anders Andersson. 

Vänsterpartiet föreslår Malmö kommunfullmäktige besluta att utreda möjligheten för trygghetsboenden i det befintliga beståndet av boenden och hyreslägenheter i Malmö, samt hur biståndsbedömt trygghetsboende kan införas i Malmö.

Motionerna bifogas som bilagor.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Anders Andersson (V)
Anders Andersson (V)
Ladda ned bild

Dokument

Länkar

Om

Vänsterpartiet Malmö
Vänsterpartiet Malmö
Nobelvägen 51 B
214 33 Malmö

040-96 64 67http://www.vmalmo.se

Vänsterpartiet Malmö är Vänsterpartiets största partiförening. Vi kämpar för ett jämlikt Malmö i kommunfullmäktige men verkar också bland Malmös socialistiska, feministiska, antirasistiska och gröna rörelser. Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet.

Följ Vänsterpartiet Malmö

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Malmö

Återta lokalvård i egen regi19.1.2021 05:30:00 CET | Pressmeddelande

Förra året behandlades Vänsterpartiets motion om att föra över upphandlad lokalvård till kommunens egen regi för att kunna ge goda arbetsvillkor för de som utför arbetet. Vi fick inte med oss kommunfullmäktige. Ett argument var att det är beställande förvaltningar som upphandlar och hanterar detta, inte kommunfullmäktige. Därför går vi nu vidare, lämnar in nämndsinitiativ och lyfter frågan i flera av de nämnder som har upphandlad lokalvård.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum