Vänsterpartiet Malmö

Malmövänstern motionerar om tryggare boenden för äldre

Dela

Trygghetsboende är boende för den som är 70 år eller äldre, har en känsla av otrygghet och ett behov av serviceinsatser från hemtjänsten eller får sina serviceinsatser utförda på annat sätt. Enligt ”Strategi för äldres boende 2018-2022" är 18% av Malmös äldre är intresserade av trygghetsboende.

Anders Andersson (V)
Anders Andersson (V)

Det är ett svek mot alla pensionärer med vanlig pension att Malmö inte kan erbjuda alla som behöver ett trygghetsboende. Självklart ska vi inte ha det så. Alla ska kunna ha möjlighet att bo tryggt och i gemenskap som gammal, säger Anders Andersson (V), kommunalråd och motionär

För den med genomsnittlig pension eller lägre finns dock endast ett trygghetsboende möjligt att flytta in i. Boendet har flera års kötid. Behovet av trygghetsboende med hyra möjlig att betala med en vanlig pension är således större än tillgången.

- Vi måste ta fram trygghetsboende med låg hyra och se till att alla som behöver erbjuds möjligheten, avslutar Anders Andersson. 

Vänsterpartiet föreslår Malmö kommunfullmäktige besluta att utreda möjligheten för trygghetsboenden i det befintliga beståndet av boenden och hyreslägenheter i Malmö, samt hur biståndsbedömt trygghetsboende kan införas i Malmö.

Motionerna bifogas som bilagor.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Anders Andersson (V)
Anders Andersson (V)
Ladda ned bild

Dokument

Länkar

Om

Vänsterpartiet Malmö
Vänsterpartiet Malmö
Nobelvägen 51 B
214 33 Malmö

040-96 64 67http://www.vmalmo.se

Vänsterpartiet Malmö är Vänsterpartiets största partiförening. Vi kämpar för ett jämlikt Malmö i kommunfullmäktige men verkar också bland Malmös socialistiska, feministiska, antirasistiska och gröna rörelser. Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet.

Följ Vänsterpartiet Malmö

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Malmö

Malmövänstern motionerar om att ta fram en koldioxidbudget24.5.2021 06:00:00 CEST | Pressmeddelande

Klimatfrågan är vår tids ödesfråga. Sverige har tillsammans med de flesta av världens länder beslutat att agera för att den genomsnittliga temperaturökningen absolut inte ska gå över 2 grader och allra helst inte överstiga 1,5 grader. Men ska vi klara det kan bara en begränsad mängd koldioxid släppas ut i atmosfären. Därför motionerar nu Vänsterpartiet om att Malmö stad ska ta fram en koldioxidbudget och avsätta resurser för att genomföra arbetet som krävs.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum