Vänsterpartiet Malmö

Malmövänsterns 1 maj kan ha blivit den största någonsin!

Dela

Vänsterpartiet Malmö samlades i år under nya förutsättningar än tidigare på grund av situationen med Covid-19. Det fysiska demonstrationståget ställdes in, men tusentals personer har slutit upp i ett digitalt firande som mycket väl kan vara det största 1 maj-firandet någonsin!

Emma-Lina Johansson (V) vid graffitiväggen Folkets Park
Emma-Lina Johansson (V) vid graffitiväggen Folkets Park

- Det har varit en fantastisk dag, trots att vi inte har fått samlas fysiskt. Engagemanget från människor som vill se en rejäl vänstersväng i politiken är tydlig: Röda fanor vajar från fönster, banderoller hänger från balkonger och sociala medier har fyllts av röda inlägg. Är det något den här krisen har lärt oss är det att det blir bättre om vi bygger ett starkt samhälle tillsammans, där alla har trygga jobb och råd att bo, säger Emma-Lina Johansson, oppositionsråd. 

Under dagen har människor gått tipsrunda runt Möllan, tagit selfies vid graffitiväggen vid Folkets Park, promenerat längs en pyntad demonstrationsväg, hängt röda tyger ut genom fönster och spelat internationalen på högsta volym. De mesta har delats i sociala medier under #röttmalmö och #1maj.

Dessutom har drygt 26 000 människor deltagit i det virtuella demonstationståget på www.1maj2020.se, en sida skapad av aktivister i Vänsterpartiet Malmö i samarbete med Ung Vänster och ABF Malmö. 

- 1 maj är alltid en speciell dag, men i år lite extra mycket. Jag är så stolt över att få vara ordförande för en partiförening som mobiliserar människor oavsett hur de yttre omständigheterna ser ut och inte minst för det engagemang de visar. Lite extra stolt är jag över att vi skapat ett virtuellt 1 maj tåg som samlat tusentals människor landet över och kunnat visa styrkan i arbetarrörelsen,  säger Richard Olsson, ordförande i Vänsterpartiet Malmö.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Emma-Lina Johansson (V) vid graffitiväggen Folkets Park
Emma-Lina Johansson (V) vid graffitiväggen Folkets Park
Ladda ned bild
Momodou Malcolm Jallow (V), vid banderollen på Möllevångstorget
Momodou Malcolm Jallow (V), vid banderollen på Möllevångstorget
Ladda ned bild
Ladda ned bild
Ladda ned bild
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vänsterpartiet Malmö
Vänsterpartiet Malmö
Nobelvägen 51 B
214 33 Malmö

040-96 64 67http://www.vmalmo.se

Vänsterpartiet Malmö är Vänsterpartiets största partiförening. Vi kämpar för ett jämlikt Malmö i kommunfullmäktige men verkar också bland Malmös socialistiska, feministiska, antirasistiska och gröna rörelser. Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet.

Följ Vänsterpartiet Malmö

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Malmö

Vänsterpartiet föreslår stödpaket för Malmöbor och ideella föreningar14.4.2020 05:00:00 CESTPressmeddelande

Kommunledningen har tagit flera initiativ för att stödja det lokala näringslivet på olika sätt - vilket vi tycker är bra, för att trygga jobben och försörjningen. Vi saknar dock ett stödpaket för vanligt folk som drabbas hårt när deras försörjning upphör från en dag till en annan, för alla de som saknar ett hem och för de ideella föreningar som får kämpa hårt under krisen.

Vänsterpartiet vill värna de mest ekonomiskt utsatta i vår stad26.3.2020 12:55:24 CETPressmeddelande

På dagens möte med Arbetsmarknads- och socialnämnden behandlades ett nämndsinitiativ från Vänsterpartiet. Vi krävde att nämnden under en tidsbegränsad period ska ge förhöjt försörjningsstöd till de familjer som har barn i skolor som stänger ner på grund av Coronaviruset Covid-19. Deras matkostnader ökar när barnen inte längre får skollunch och Malmö Stad måste agera snabbt för att säkerställa dessa familjers möjlighet att ge sina barn mat för dagen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum