Vänsterpartiet Malmö

Malmövänsterns nya kommunalråd!

Dela

Under dagens kommunfullmäktigemöte valdes Emma-Lina Johansson och Anders Andersson till Vänsterpartiets kommunalråd för den kommande mandatperioden.

Emma-Lina Johansson
Emma-Lina Johansson

Emma-Lina Johansson har under de senaste året lett Malmövänsterns valrörelse till det bästa valresultatet för Vänsterpartiet någonsin i Malmö och hon ser nu fram emot att fortsätta med kommunpolitiken.


- Det ska bli fantastiskt roligt att driva vår politik framåt i kommunen, och det ska bli fantastiskt roligt att göra det tillsammans med vår växande partiförening, säger Emma-Lina Johansson.


Anders Andersson är undersköterska till yrket, har suttit i kommunfullmäktige under den föregående mandatperioden och ser kommunpolitiken som en möjlighet att förändra samhället.


- Jag känner mig redo att ta mig an detta. Jag vill bygga ett samhälle där jag vill leva, ett samhälle värt att bevara, säger Anders Andersson. 


Gruppledare Anders Skans är nöjd med dagens resultat. 


- Det här kommer bli en spännande mandatperiod i kommunpolitiken, vi ser fram emot att bedriva vänsterpolitik tillsammans. 


Nyckelord

Kontakter

Emma-Lina Johansson
Kommunalråd
Vänsterpartiet Malmö

0739-82 82 13
emma-lina.johansson@malmo.se

Anders Andersson
Kommunalråd
Vänsterpartiet Malmö

0707-87 06 56
anders.g.andersson@malmo.se

Bilder

Emma-Lina Johansson
Emma-Lina Johansson
Ladda ned bild
Anders Andersson
Anders Andersson
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vänsterpartiet Malmö
Vänsterpartiet Malmö
Nobelvägen 51 B
214 33 Malmö

040-96 64 67http://www.vmalmo.se

  Vänsterpartiet Malmö är Vänsterpartiets största partiförening. Vi kämpar för ett jämlikt Malmö i kommunfullmäktige men verkar också bland Malmös socialistiska, feministiska, antirasistiska och gröna rörelser. Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet.
 

Följ Vänsterpartiet Malmö

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Malmö

Malmövänstern kräver: Ta ansvar för både hemlösheten och våra skattepengar!8.5.2019 15:12:10 CESTPressmeddelande

På dagens kommunstyrelsemöte presenterades en lägesrapport om bostadsförsörjningen i Malmö, samtidigt som avslöjande tidningsrubriker larmar om hur skattepengar går till företag som agerar mellanhänder i bostadskrisens Malmö och tar ut ockerhyror. Vänsterpartiet lämnar under dagen in en enkel fråga till ansvarigt kommunalråd Sedat Arif (S) om huruvida han tänker ta initiativ för att stoppa användandet av enskilda företag som mellanhänder i bostadskrisen och se till att ansvarsfullt använda våra gemensamma skattepengar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum