Bingolotto

Martin Rolinski, Fredrik Berglund och We Are Voice i BingoLotto

Dela

Efter närmare 20 år i branschen har skönsjungande Martin Rolinski etablerat sig som en stor profil på den svenska musikscenen. I Bingolotto tar Martin Rolinski med sig kollegan Fredrik Berglund och körsång in i studion. Den tidigare BWO- medlemmen har tillsammans med Fredrik Berglund och Simon Ljungman startat den digitala körplattformen We are voice.

Martin Rolinski och Fredrik Berglund
Martin Rolinski och Fredrik Berglund

MARTIN ROLINSKI

Martins musikkarriär tog till en början vid till följd av en vadslagning med sina vänner. En vadslagning som handlade om att gå på en audition för dokusåpan ”Popstars”. Väl där gick Martin vidare till finalgruppen och gjorde sig så småningom ett namn för det svenska folket.

Strax därefter väntade ett nytt kliv i karriären, då Martin slog följe med Alexander Bard och Marina Schiptjenko och bildade electropopgruppen Bodies Without Organs, även kända som BWO. Som sångare i bandet rosades Martin flitigt för sin energi och sin vokala kompetens.

BWO

Under sina 10 år som verksamma tillsammans, skördade bandet stor framgång. Totalt resulterade samarbetet i 6 utgivna album, som sålt såväl Guld som Platina.

Mellan åren 2003 och 2010 medverkade bandet dessutom i Melodifestivalen inte färre än 4 gånger. Någon seger blev det aldrig, men bandet vann, å andra sidan, svenska folkets kärlek, år efter år.

Med låtar som ”Temple of Love”, ”Lay Your Love On Me” och ”Sunshine in the Rain”, som alla har spelats fler än 3 miljoner gånger på Spotify, är BWO idag att betrakta som 00-talets electropop-kungar på den svenska musikscenen. Med flertalet topplaceringar på internationella listor gjorde man sig även ett namn utanför Sveriges gränser.

SOLOKARRIÄR

Efter uppbrottet från BWO valde Martin att testa vingarna som soloartist, och 2013 var det åter dags att äntra Melodifestivalens stora scen. Bidraget ”In and out of Love” tog Martin vidare till Andra chansen, där han senare slogs ut av Robin Stjernberg, som sedermera stod som segrare av hela tävlingen.

WE ARE VOICE

Den 4 november 2017 organiserade och deltog Martin Rolinski i konserten "We Are Voice". Konserten innebar ett helt nytt koncept, där publiken utgjorde kören, som i sin tur sjöng tillsammans med några av landets mest folkkära artister (Tommy Körberg, Malena Ernman, Molly Sandén och medgrundarna Fredrik Berglund och Simon Ljungman).

Den 22 mars, kl. 18.00 i TV4, gästar de BingoLotto!

Konceptet innebar en omedelbar succé och "We Are Voice" har levt vidare. Under 2018 tog vännerna och grundarna Martin Rolinski, Simon Ljungman och Fredrik Berglund plats på BingoLottos scen, för att sprida budskapet om den gemensamma sångens betydelse. Framträdandet blev en fullträff.

En av de största folkrörelserna vi har är just körrörelsen. Martin och Fredrik har varit med och tagit fram en plattform som samlar denna rörelse på ett digitalt sätt, genom att ha all form av musik tillgänglig i den.

Nu välkomnar vi Martin och Fredrik, tillsammans med Rytmus Youth Choir från Göteborg!

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Martin Rolinski och Fredrik Berglund
Martin Rolinski och Fredrik Berglund
Ladda ned bild
Martin Rolinski
Martin Rolinski
Ladda ned bild
Fredrik Berglund
Fredrik Berglund
Ladda ned bild

Om

Bingolotto
BingolottoOm Folkspel

Folkspel är föreningslivets eget spelbolag med ett enda syfte; att generera pengar till Sveriges föreningsliv. Med produkterna BingoLotto, Sverigelotten och BingoLottos Julkalender har Folkspel sedan starten 1991 genererat 16 miljarder kronor till föreningarna inom de 70 riksorganisationer som är medlemmar.

Följ Bingolotto

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bingolotto

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum